בישראל אחד לכל 580 תושבים הוא אדם שהוסמך להיות רואה חשבון, רואה חשבון זהו מקצוע חופשי ומידי שנה מצטרפים עוד כמה עשרות רואי חשבון שסיימו את לימודי ראיית החשבון ויצאו לשוק החופשי.
הלימודים האקדמיים לראיית חשבון נקראים לימודים חשבונאות , אלו לימודים מבוקשים מאוד אך גם תובעניים מאוד. בשנים האחרונות רואה חשבון צריך להיות רב תחומי ולכן הלימודים לראיית חשבון הם לימודים רב תחומיים וכוללים נושאים שונים ומגוונים הנושקים לתחום של ראיית חשבון.
מי שמסיים תואר ראשון בחשבונאות אינו נחשב רואה חשבון מוסמך עד שלא יעבור תקופת התמחות קשה ובחינה קשה שמעטים מצליחים לעבור אותה. רק מי שמסיים את תקופת ההתמחות ועובר בהצלחה את המבחן הקשה של מועצת רואי החשבון יכול לקבל רשיון ולהיות רואה חשבון מוסמך.
כל רואה חשבון יכול להצטרף ללשכת רואי החשבון אולם הוא לא מחויב לכך. כיום רשומים בלשכת רואי החשבון בישראל יותר מ-11 אלף רואי חשבון.
רואה חשבון יכול לעבוד כרואה חשבון עצמאי ולפתוח משרד רואה חשבון או שהוא יכול לעבוד כשכיר במוסדות וחברות ציבוריות או פרטיות, יש רואי חשבון שעובדים כמנהלי מח' כספים של חברות ציבוריות או פרטיות ויש רואי חשבון שעובדים כחשבי שכר.
רואה חשבון מחויב לעבוד ע"פ נורמות מקצועיות ואתיקה מקצועית של רואי החשבון שנקבעת ע"י לשכת רואי החשבון בישראל.
רואה חשבון יש לו ידע פיננסי רב בתחום של חשבונאות, יעוץ עסקי פיננסי, מימון, הנהלת חשבונות, יעוץ מס ועוד. בעזרת ידע זה יכול רואה חשבון לתת מגוון של שירותים הקשורים לתחום של ראיית חשבון כמו יעוץ פיננסי , הכנת דו"חות לרשויות המס, הנה"ח, יעוץ לפתיחת עסק חדש ועוד.
כאשר אנו עומדים לבחור רואה חשבון שיעניק לנו את מכלול השירותים של ראיית חשבון עלינו לבחור רואה חשבון שהוא אמין ויש לו נאמנות ללקוחות השונים שלו, רואה חשבון צריך להיות אדם סובלני שיהיה מוכן לענות על כל שאלה שתהיה לנו. חשוב לבחור רואה חשבון שיש לנו כימיה טובה איתו ויש לנו מערכת יחסים טובה איתו.