מבחן יסודות הביטוח הוא המבחן הבסיסי והראשון לקבלת רישיון משווק פנסיוני, יועץ פנסיוני, סוכן פנסיוני או סוכן ביטוח.
לשם הבהרה:
· משווק פנסיוני- שכיר בבית השקעות, שכיר בחברת ביטוח, או שכיר בסוכנות ביטוח. כלומר יש לאותו שכיר זיקה למוצרים אותם הוא מוכר.
· יועץ פנסיוני- שכיר בבנק או אדם עצמאי שפתח לעצמו משרד לייעוץ פנסיוני. ליועץ אין זיקה למוצרים עליהם הוא ממליץ.
· סוכן פנסיוני- עצמאי שעובד עם מספר חברות ביטוח ובתי השקעות. הסוכן מוכר על פי מידת טובת ההנאה אותה הוא מקבל או מבית ההשקעות או מחברת ביטוח (טובת הנאה= עמלות). את הסוכן רואים כבעל זיקה למוצר שהוא מוכר.
· סוכן ביטוח- עצמאי שעובד עם מספר חברות ביטוח ומוכר את ביטוחי האלמנטר (רכוש, חבויות, רכב, דירות, עסקים וכו') או מוכר ביטוח ימי ואווירי. את הסוכן רואים כבעל זיקה למוצרים מכיוון שהוא מקבל טובת הנאה.
המשך המסלול בקבלת הרישיון:
· שלב היסודות: כולל את מבחני הרשות לניירות ערך (כלכלה, חשבונאות מימון וסטטיסטיקה),וכמו כן, את המבחן ביסודות הביטוח. בעלי תואר ראשון יכולים לקבל פטור ממבחני הרשות לניירות ערך.
· שלב ההתמחות: 30 שעות שבועיות במשך 6 חודשים.
· שלב הגמר: מבחן בפנסיוני ומבחן מקצועית א'.
מבחן יסודות הביטוח נשען על דיני הביטוח השונים כולל חוקים נוספים המשליכים על הביטוח, הגדרות בסיסיות בביטוח וחוזרי המפקח על הביטוח.
שאלות רבות בבחינת יסודות הביטוח נשאלות מתוך החוקים עצמם, כלומר, יש צורך להכיר את השפה המשפטית ולשון החוק.
באתר שלי www.pinkasiony.net ניתן לקנות ספרי לימוד עצמי כהכנה לבחינת יסודות הביטוח. ספרי הלימוד נכתבו בשפה פשוטה ברורה וממוקדת להצלחה בבחינה. כנס עכשיו לאתר, קנה ותצליח בבחינה.
ניתן להסיק כי מי שאין לו בעיה עם השפה המשפטית והבנת סעיפי החוקים יכול ללמוד למבחן יסודות הביטוח באופן עצמי, לעומת אדם שמתקשה עם השפה המשפטית, לו עדיף ללמוד בכיתה, בקורס יסודות הביטוח, עם מרצה שיסביר את סעיפי החוק בשפה ובלשון פשוטה ומובנת יותר.
לאנשים בעלי תואר ראשון של האוניברסיטה הפתוחה, או שלמדו את התואר בהתבסס על סיכומים בבית ופחות על נוכחות בשיעורים, או אנשים בעלי יכולת לימוד עצמית- יכולים ללמוד למבחן יסודות הביטוח באופן עצמאי.
אנשים בעלי פחות ניסיון בלמידה עצמית- עדיף שילמדו במסגרת קורס יסודות הביטוח, אל מול מרצה, באופן המסורתי. הדגשים שינתנו על ידי המרצה יהוו יתרון גדול מאוד ללימוד הפרונטאלי.
עובדים בחברות הביטוח או כאלה שעבדו בחברות הביטוח מומלץ שילמדו בקורס יסודות הביטוח פרונטאלי ולא בלימוד עצמי. זאת מכיוון שקיים פער גדול בין התיאוריה (החוקים וההגדרות) והעבודה היום יומית (הפרקטיקה). המבחן ביסודות הביטוח נשען על התיאוריה ולא על הפרקטיקה ולכן מומלץ לשבת בכיתה וללמוד במסגרת קורסית מובנית ומסודרת.
לסיכום:
למידה עצמאית ביסודות הביטוח מומלצת:
1. למי שאינו מתקשה לקרוא חוקים ודינים .
2. למי שמסוגל להבין את השפה המשפטית.
3. למי שיש ניסיון בלימוד עצמי.
4. למי שאינו מגיע מתחום הביטוח.
למידה במסגרת קורס מובנה של יסודות הביטוח מומלצת:
1. למי שמתקשה/ אינו מכיר את השפה המשפטית.
2. למי שאין לו ניסיון בלימוד עצמי ויודע שהוא לומד יותר טוב בכיתה.
3. למי שחשוב לו להקשיב לדגשי המרצה.
4. לעובדים בתחום הביטוח על מנת שיכירו את ההבחנה בין התיאוריה לפרקטיקה.
בהצלחה,
יובל פנקס
כנס עכשיו לאתר www.pinkasiony.net קנה את ערכת ספרי הלימוד המלאה ותצליח בבחינה