חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

התאמת מכשירי שמיעה

החיים במאה העשרים ואחת מאפשרים לאדם בעל ליקוי שמיעה לקבל עזרה מקצועית ברמה גבוהה בהרבה מאשר רק לפני 10 שנים. אנו רואים התקדמות טכנולוגית מרשימה מאוד כאשר מכשירי השמיעה הישנים והאנלוגיים הולכים ונכחדים מן העולם, והמכשירים החדשים בעלי טכנולוגיות דיגיטליות חדשות ומדהימות. היום המטרה בשיקום שמיעה היא נוחות, אסתטיקה, יעילות, דיוק, והתאמה לאורח החיים.

רכישת מכשירי שמיעה נעשית בשלבים.

1. על האדם לחוש כי אינו שומע טוב,  או שהוא סובל מצפצופים באוזניים, או מתקשה בשמיעה על רקע רעש. לחילופין הוא יכול לקבל מידע ממשפחתו על בעיה בתקשורת.

2. עליו לרצות פיתרון וטיפול, כי בלי שיתוף פעולה אין תוצאות.

3. יש צורך בבדיקת רופא אא"ג, ניקוי אוזניים מכל שעווה או הפרעה וטיפול בדלקות אם קיימות, ולאחר מכן בדיקת שמיעה והערכת רמת הליקוי. בדיקת השמיעה צריכה להעשות בחדר אטום, תיקני, ועל ידי קלינאית תקשורת מוסמכת.

4. התאמה נכונה של מכשירי שמיעה נעשית רק לאחר בדיקת השמיעה.

5. בהמשך חשוב כל חצי שנה להיבדק אצל רופא אא"ג גם אם אין תלונות מיוחדות, על מנת למנוע הצטברות שעווה באוזן שיכולה גם להפריע לשמיעה וגם לפגוע בתקינות המכשירים.

בעיקרון, עלויות המכשירים בארץ אינן גבוהות בהשוואה לעולם אבל היתרון ברכישה בישראל הוא בהשתתפות המדינה דרך קופות החולים, ובהשתתפות הנוספת של הביטוחים המשלימים. מכשירי השמיעה המודרניים מכוונים במדויק על פי עקומת השמיעה של החולה, יש להם מנגנונים שונים של שליטה ברעשי רקע, ויותר פרמטרים טכניים ואפשרויות תיכנות של המכשירים לנוחותו של המשתמש. במכשירים החכמים יותר קיימת אפשרות לתקשורת בין המכשירים באופן אלחוטי, דבר המשפר באופן ניכר את מובנות השמיעה, אפשרות הגברה בקבוצות תדרים ספציפיות בלבד - דבר שאיפשר פיתוח של מכשירים המותאימים לנפגעי עבודה וחבלות רעש ששמיעתם נפגעה בתדרים הגבוהים, ועוד. ישנם מכשירים עם שלט רחוק המאפשר שימוש בטכנולוגית bluetooth, מכשירים מתקדמים המחקים את ההגברה באוזן הפנימית, ועד למכשירים מושתלים בניתוח אל תוך האוזן התיכונה ונמצאים באופן קבוע בתוך האוזן.

ישנה חשיבות גדולה מאוד לשמיעה סימטרית ותקינה, כך שבכל מקרה של ליקוי שמיעה בשתי האוזניים יש להגביר את השמיעה לשתי האוזניים ולא לקחת מכשיר שמיעה אחד בלבד. דבר זה נכון גם כאשר ישנו ליקוי שמיעה דו צדדי שאינו סימטרי - ואסור להזניח את האוזן שלקויה יותר. בדיוק באותה המידה שאנו מרכיבים משקפיים עם שתי עדשות, אחת לכל עין, כך צריך להתאים שני מכשירי שמיעה כשזו אינה תקינה בשתי האוזניים.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

ד"ר טליה מרק,מומחיתברפואת אף אוזן וגרון, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה. יעוץ בנושאי התאמת מכשירי שמיעה ושתלים, טיפול בטיניטוס ( ציפצופים באוזניים, טינטון ) והיפראקוזיס ( חוסר סבילות לרעש ).

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת ד"ר טליה מרק

מאת: ד"ר טליה מרקפיזיולוגייה14/05/1021765 צפיות
טיניטוס (טנטון) היא תופעה פיזיולוגית ונורמלית שקורית אצל אנשים רבים, אולם מפריעה ומטרידה רק אצל חלק קטן מהם. התופעה נוצרת בחלקי המוח שפועלים באופן אוטומטי, כלומר ללא שליטה רצונית של האדם, ועל כן החולה אינו יכול "לכבות את התחושות", בדיוק באותה מידה שהוא לא יכול לשנות את קצב הלב שלו לפי רצונו. כשהטיניטוס מטריד, עיקר הבעיה היא לא נוכחותו אלא התגובה אליו ותחושת הסבל, ועל כן מטרת הטיפול צריכה להיות קודם כל הסבר נכון לנושא, ותיקון בעיות פיזיולוגיות קשורות ובראשן ליקוי שמיעה.

מאמרים נוספים בנושא בריאות גיל הזהב

מאת: שלום כהןבריאות גיל הזהב29/09/191892 צפיות
בחירת מסגרת דיור מוגן מתבטאת הן בצורך של החוסה והן ביכולות המימון של האפוטרופוס. ישנן מסגרות דיור מוגן המיועדות לחוסים קשים הסובלים מלקויות נפשיות כבדות, לצד מסגרות שנועדו רק לחוסים קלים ביותר.

מאת: Droxitבריאות גיל הזהב18/04/198615 צפיות
אחרי שטיפלו בנו במשך כל החיים מגיע הרגע שבו ההורים שלנו זקוקים לעזרה שלנו. כשהם מתבגרים נדמה שפעולות רבות קשות עבורם יותר. ההליכה למכולת לרכישת מוצרי מזון עשויה להיות מאתגרת יותר, וגם מטלות בסיסיות בבית אינן פשוטות עבורם. במקרים רבים קשישים לאחר מחלה חלשים אף יותר, והאחריות מוטלת לא פעם על ילדיהם הבוגרים. עם זאת, ולמרות האהבה האדירה והרצון הרב לסייע, לילדים יש היום משפחות משלהם – וילדים משלהם. הם מתמרנים בין עבודה לסידורים, בין משפחה למחויבויות אחרות, ובתוך השגרה העמוסה הם רוצים להעניק את המיטב

מאת: Droxitבריאות גיל הזהב28/03/191720 צפיות
ככל שהשנים חולפות, ההורים שלנו (וגם סבא וסבתא) מתקשים לבצע מטלות רבות בכוחות עצמם. בין אם הם זקוקים לאדם שיסייע להם בהכנת ארוחה קלה ובין אם בעזרה בניקיון הבית, הקושי בהחלט קיים – והוא גם בהחלט מובן. הבעיה האמיתית מתחילה כשאנחנו מאוד רוצים להיות שם בשבילם, אבל המציאות הופכת למאתגרת. העבודה לוחצת, המשימות נערמות ואין לנו את הזמן להספיק הכול וגם להיות שם בשביל ההורים שלנו. שירות של מטפלת לקשישים פרטי הוא בדיוק השירות שמאפשר לכל הצדדים לנצח: ההורים מקבלים את הסיוע שהם זקוקים לו, ולכם יש את הזמן לטפל

מאת: אבי דוידיבריאות גיל הזהב26/03/191676 צפיות
מדוע מזרון לפצעי לחץ כב חשוב ומדוע אתם לא יכולים לדחות למחר את התחלת השימוש בו.

מאת: אבי דוידיבריאות גיל הזהב17/01/191917 צפיות
בקצרה על כסא גלגלים חשמלי ועל כל היתרונות שבו.

מאת: רועי כץבריאות גיל הזהב13/06/181252 צפיות
מבוגרים סיעודיים זקוקים לטיפול רב יחד עם השגחה ברוב שעות היממה. טיפול ביתי באדם סיעודי כרוך בלא מעט אתגרים, הכנות, שעות עבודה וקשיים. לא כל אחד יוכל לטפל באדם סיעודי ולא בכל בית הדבר מתאפשר. פנייה לטיפול ביתי עולה על הפרק כאשר האדם הסיעודי אינו מוכן להכניס לביתו מטפל סיעודי, אינו מסכים לקבלת טיפול במוסד סיעודי וכאשר ישנה נכונות ויכולת לבני המשפחה לספק את הטיפול הדרוש.

מאת: רועי כץבריאות גיל הזהב13/06/181417 צפיות
טיפול סיעודי ביתי ניתן בהיקף מלא של 24 שעות ביממה או בהיקף חלקי של כמה שעות בכל יום. היקף הסיוע לו זקוק האדם המבוגר נקבע בהתאם למצבו הנפשי והמנטלי. ישנם מקרים בהם מספיקה עזרה של כ-3 שעות בכל יום מול מקרים בהם נדרשים סיוע מלא והשגחה 24 שעות ביממה.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica