רבים כבר השתכנעו – ויש עוד רבים כמוהם בדרך – כי בדק בית הוא מהלך חשוב וחיוני עבור כל מי שעומד בפני קנייה של דירה, חדשה או משומשת. מאחר והתחום הפך לנפוץ כל כך, כדאי להסביר איך מתבצעת בדיקה כזו.
ראשית כל- בדיקת בית
זוהי הבדיקה הבסיסית, שנחשבת לקלה אולי מכולן, אך לחשובה מאוד. זוהי בדיקה שמתבצעת בעיקר על ידי מבט – באופן ויזואלי - כדי לסקור את חלקי הדירה השונים: הגג, הקירות, מערכת החשמל, החלונות, הדלתות, הריצוף וכדומה. בדיקה כזו, כמה שהיא נשמעת פשוטה, יכולה לאתר תקלות ומפגעים רבים.
הליבה של כל בדק בית- ביקורת מבנים ובדיקות הנדסיות
זהו החלק הארי של כל בדק בית: איתור של ליקויי בניה וביצוע בדיקות הנדסיות, הכל תחת הכותרת של ביקורת מבנים. אלו מתבצעות על ידי מהנדסי בניין מומחים והן מהוות למעשה את השלב העיקרי וגם הארוך ביותר בכל בדיקת בית. ברוב הפעמים, אלו גם הבדיקות החשובות ביותר ואלו שיאתרו את הליקויים החמורים ביותר.
בדיקות נוספות: רטיבות, צנרת ותשתית
אלו כמובן בדיקות קצרות יותר מבדיקות לאיתור ליקויי בנייה, אך הן חשובות לא פחות. אף אחד לא היה רוצה לגלות מאוחר מידי כי בבית שלו ישנה רטיבות נוראית, או שהצנרת רקובה וסתומה וזקוקה להחלפה כללית. לכן, בדיקות כאלו הן בעלות משמעות רבה עבור הקונה.
מגיעים לשלב האחרון של כל בדק בית: הממצאים
לאחר שהסתיימו כל הבדיקות, הגיע הזמן לסיכום. כל חברת בדק בית תנסח עבורכם, מזמיני השירות, דו"ח מפורט ובו הליקויים שנמצאו בדירה החדשה ובנוסף- לא פחות חשוב- כיצד ניתן לפתור אותם ובאיזו עלות כספית. הדו"ח הזה חשוב מאוד, כדי להבין כמה יש להשקיע בדירה עם המעבר אליה.
חברות בדק בית רבות יציעו לכם גם סיוע וייעוץ משפטי
התוצאה בעקבות דו"ח מהסוג הזה, שמתקבל בסיום בדיקת בית, מביאה לעיתים לעימותים מול מוכר הדירה. הוויכוח בפעמים רבות ייסוב סביב השאלה: מי אחראי על התיקונים? האם זוהי אחריותו של המוכר או שהקונה אמור לטפל בעניין?הדו"ח שהוכן עבורכם יכול לסייע לכם רבות ולמעשה לשמש כהוכחה בבית המשפט. אם אתם אכן מגיעים לערכאות בנושא, דעו כי חברות רבות יציעו לכם ייעוץ ואף סיוע משפטי, כדי שאותו בדק בית לא יהיה לחינם.