"כל ערב מחדש" - סיפרה לי ענת - "זה מתחיל אצלי בטוב ואיכשהו אני מסיימת ברע!"
היא המשיכה ואמרה - "שעות הערב הן השעות הקשות ביותר עבורי,הן גוזלות ממני את נעט האנרגיה שעוד נותרה לי - ההשכבה של הילדים,שלושת הילדים המתוקים והמדהימים שלי,מצליחים להפוך אותי לפקעת של עצבים,לאדם כעוס,עצבני וצועק. מה שאני לא מנסה,והאמיני לי ניסיתי הכל לא עובד עליהם".
לא פעם ולא פעמיים,בקורסים להורות מאוזנת אותם אני מעבירה, אני שומעת קובלנה זו של הורים ,הבעיה הזו צפה ועולה כל פעם מחדש - תחושת החוסר אונים שחווה ההורה למול ילדיו ובמקרה זה - טקס הלילה טוב.
הורים רבים ניתקלים בקושי לסיים את הערב עם ילדיהם,להשכיבם לישון,ולמצוא זמן עבור עצמם.הורים מוצאים עצמם בשעות אלו עייפים,רצוצים ומרוטי עצבים ויכולת העמידה שלהם, באופן סמכותי,מול ילדיהם,נשחקת כמעט כליל.
ההורה מצידו מעוניין לסיים מהר ככל האפשר את התהליך הכרוך בהשכבת הילדים, ולכן הוא עצמו,
מצוי בתחושות של לחץ,מתח (פנימי וחיצוני)של אי נוחות, הנובעות מעייפות ומותירות אותו, ללא אנרגיה וכוחות להתמודדות עם הריטואל היומי של השכבת הילדים.
יש לציין כאן,כי כאשר אדם נמצא תחת לחץ (פנימי או חיצוני) מכל סיבה שהיא,הוא מגיב על בסיס תגובה הקרויה "הישרדות"מה שאומר - תקיפה/בריחה/קפיאה.
זה יכול לבוא לידי ביטוי בהפעלת כוח על הילד,איום בעונשים,טון דיבור תוקפני,צעקות ,זאת אצל חלק מההורים, אצל הורים אחרים זה יכול לבוא בצורה פסיבית - לתת להם לקבוע את שעת השינה שלהם,לתת להם לקבוע את חוקי ההשכבה,לצפות שאולי הצד השני בזוגיות יפתור את הבעיה.
כך או כך,התוצאות אינן יכולות להיות משביעות רצון עבור אף אחד מהצדדים.
פתרון הבעיה מצוי בידיהם של ההורים!
1. תגובות של ההורה בזמן האירוע,הן קריטיות לגבי התוצאה אותה משיגים.
2.כאשר נמצאים בלחץ - יוצאת תגובה אוטומטית והפעולות אינן עיקביות, אלא ,מבולבלות ומעבירות מסר לא ברור.
3.צעד ראשון -אם נמצאים בלחץ ובמתח , יש צורך,למצוא דרך ולהרגע לפני שמתקבלת החלטה כיצד לפעול ומה לעשות,
צעד שני הוא להקפיד ולעשות כל פעם מחדש (באירוע דומה) את אותה הפעולה שנבחרה בפעם הראשונה.
4.כל סטיה או שינוי בעמדה שננקטה,מבלבלת את הילד וגורמת לו לחוש חוסר בטחון ואי-וודאות , תגובה שונה,כל פעם מחדש,מעוררת אצלו חשש ומתח מאחר ואינה צפויה .
ילדמצידו צריך לדעת בוודאות איך תגיבו, משום שידיעת הצפוי מקנה לו תחושה של בטחון ויציבות.
5. רצוי כי ההורים יקבלו החלטה משותפת, על דרך התגובה, ויפעלו בהתאמה בעניין זה.
הורות מאוזנת