מעוניינים לקנות רכב? להחליף את הרכב הקיים ברכב מתקדם יותר? ברכב חדש?
מזל טוב!
ריכזנו עבורכם את המידע הראשוני בנושא ואת האופציות העומדות לפניכם.
בשלב הראשון, דעו כי בעת ההחלפה קיימות מספר אופציות ולכל אחת מהן יתרונות וחסרונות.
האופציה הראשונה, היא כמובן קניית רכב חדש – מבין החברות ויבואני הרכב.
באם בחרתם באופציה זו, יש לקחת בחשבון כי במהלך השנים הראשונות ירידת הערך היא הגדולה ביותר (בין 15 ל- 20 אחוז בשנה הראשונה); אולם, בבחירה זו תקבלו כמובן את היכולת ליהנות מרכב חדש, תקין, חדשני ואיכותי.
לחילופין, ניתן לרכוש רכב יד שניה. בבחירה זו יש לקחת בחשבון כי תצטרכו להתפשר על מרכיבים מסוימים וכמובן – יש לדאוג לבצע בדיקת תקינות לרכב במכון מוסמך לפני הרכישה.
בכל אחת מהאופציות, זיכרו כי רכישת רכב היא הוצאה גדולה ומשמעותית ולכן יש להשקיע מחשבה ומאמצים לביצוע חישובים כלכליים נכונים ובדיקה מלאה של כלל מקורות המימון הקיימים למטרה זו של מימון רכב.
בשלב השני, לאחר שהחלטתם איזה רכב ברצונכם לרכוש, עומדות בפניכם חמש אפשרויות כלכליות:
1. תשלום במזומן – היא אופציה שלרוב תקנה לכם זכאות להנחה כלשהי מהחברה ומתוך כך כמובן תעלה רמת הוודאות של העסקה ושל המחיר הסופי הכולל אותו תשלמו בעבור הרכב.
2. לקיחת הלוואה מהבנק – למטרת הרכישה, היא בהחלט אופציה, אולם יש לקחת בחשבון כי הבנקים גובים ריביות גבוהות בעבור עסקאות כאלו וכמו כן עמלות מסוגים שונים, כדוגמת עמלות השורה ועמלת פתיחת תיק.
היבט נוסף של אופציה זו הוא מסגרת האשראי; יש לוודא טרם לקיחת ההלוואה כי לא תיחסם מסגרת האשראי שלכם בעקבות כך.
באם בחרתם לקחת הלוואה מהבנקים, דאגו להוסיף את העמלות והריביות לעלות הרכב כך שתוכלו לדעת את המחיר הסופי אותו תשלמו עבור הרכב (יש לבצע פעולות היוון לערכי התשלום העתידיים על מנת להשוות בצורה נכונה).
3. הלוואה חוץ בנקאית – כיום ישנם גופים רבים אשר מעמידים לרשות הצרכנים הלוואות חוץ-בנקאיות; לקיחת הלוואה מגופים אלו לא תפגע או תחסום במסגרת האשראי ומתוך כך יתרונה המרכזי; יש לוודא כי ההלוואה נלקחת מגוף אמין וחוקי.
4. הלוואה מיבואני הרכב – היא אופציה נוספת ברכישת רכב חדש.
לרוב גופים אלו מעניקים הלוואות בתנאים טובים באופן יחסי, אולם זוהי אפשרות ממשית למי שרוכש רכב חדש בלבד.
5. ליסינג מימוני – היא שיטת מימון בה נחתם חוזה בין חברת הליסינג ללקוח, המפרט את הסדר התשלומים לרכישת הרכב. בשיטה זו הלקוח לא משלם את העלות המלאה של הרכב אולם באחריותו לעמוד בכל ההוצאות השוטפות של אחזקת הרכב (טיפולים, רשיון, ביטוח, דלק וכו'); בתום מספר שנים ולקראת תום החוזה בין הלקוח לחברה, יכול הלקוח לשדרג את הרכב.
בכל אופציה שתבחרו, זכרו כי קניית רכב היא עסקה גדולה ומשמעותית ולכן מומלץ לערוך סקר מקיף ונרחב והשוואה בין התנאים המוצעים בכל אחד מהגופים ובכל אחת מהאופציות.
בהצלחה.