חימום הבית יכול להתבצע באמצעות מגוון מכשירי חימום, העובדים בעזרת צורות אנרגיה שונות, החל מחשמל וכלה בגז.
חימום ביתי במזגנים ותנורים חשמליים הוא הרווח, אולם מדובר בשימוש בזבזני, הן מבחינה אקולוגית והן מבחינה כספית. חימום גז, על-אף שהוא כרוך בהשקעה כספית התחלתית, הינו חסכוני ויעיל במיוחד. חימום גז ידוע ביכולתו להפיץ חום עוצמתי במיוחד, המותאם לחללים גדולים ומכסה שטח פנים גדול במיוחד מהבית.
חימום הבית נחוץ לכולנו בזמן הימים הקרים, ויש לדאוג לעשותו בצורה הבטוחה ביותר:
הסכנה השכיחה ביותר בקרב תאונות חימום הבית, היא התלקחות חפצים, ולכן יש לפנות מסביבת מכשיר החימום, רהיטים או ווילונות. כל אמצעי חימום ביתי, ללא יוצא מן הכלל, הוא בעל פוטנציאל לגרימת שריפה או נזק.
חימום גז, על כל יתרונותיו האקולוגיים והאסתטיים, דורש הקפדה יתרה על שמירת נהלי הבטיחות. מלבד הוראות הבטיחות הסטנדרטיות, קיימות הנחיות בטיחות ייעודיות עבור חימום גז:
ראשית, כתוצאה ממצב הצבירה של הגז, קיימת סכנת דליפה. על מנת להימנע מדליפת גז לא מבוקרת, יש להקפיד כי התקנת חיבור אספקת הגז, יתבצע בהתאם להנחיות הבטיחות של חברות הגז.
לאחר מכן, מומלץ לדאוג להתקנת מפסק ביטחון אוטומאטי, המפסיק את זרימת הגז במקרה של דליפה בכל מכשיר חימום גז.
על-מנת למנוע סיכונים מיותרים, לפני תחילת תקופת החורף, המתאפיינת על-ידי חימום ביתי ממושך, יש לבצע בדיקה על ידי איש מקצוע, המתמחה בתחום חימום גז, לבדיקת תקינות החיבורים, מנגנון ההצתה וההפעלה.
התקנת מכשיר חימום גז מתחת לחלון, יכולה לגרום לכיבוי הלהבה, בזמן שזרימת הגז אינה מפסיקה. לכן, יש להימנע מהצבת תנורים עם בערה פתוחה מתחת לחלונות חדרי שינה או חדרי ילדים. בסביבת ילדים, חובה למנוע כל אפשרות של היתקלות בתנור הגז או הפלתו.
למרות חסכוניות המשאבים במקרה של חימום גז, יש להקפיד כי חימום הבית יעשה בצורה מבוקרת, ורק בחדרים בהם שוהים בני המשפחה. בנוסף, בחדר בו פועל תנור חימום גז, יש להקפיד על פתח אוורור בקרבת התנור, לסילוק הגזים הרעילים.
שמירה על כל כללי הזהירות וההמלצות, יספקו לך חורף חם ובטוח במיוחד - שמור על ערנות.