הקדמה המודרנית של המאה ה21- הגיעה גם אל המטבחים המסורתיים שלנו והשפיעה בין היתר גם על צורת הבישול שלנו. מיקרוגל, סירי לחץ וגם פלטות חשמליות החליפו את פתיליית השמן והצטרפו אל הסירים והכיריים הוותיקים מבית אימא.
פלטה חשמלית מיועדת לבישול ממושך, המוכרת גם כ\"פלטת שבת \"בשל התאמתה לשומרי שבת אשר אסורה עליהם הדלקת אש בשבת, הציבה אתגר אל מול גז הבישול הוותיק, האתגר כך התברר בהמשך, אינו אמיתי בטיבו אלא רק בנוחות למשתמש, וכך מגלה בחינה מדוקדקת של הדברים- האיכות אינה נמדדת בנוחות בלבד.
כיום, ההתלבטות בין פלטה חשמלית לבין גז בישול תלויה בעיקר בסגנון הבישול של הלקוח. מי שמבשל בבישול איטי הרי שפלטה חשמלית היא המתאימה ביותר. אולם סגנון בישול של טיגון מהיר ללא נוזלים, למשל של בשרים, מצריך חימום ולהבה חזקה ומהירה של דופן הכלי כדי שהנוזלים יתאדו והבשר ייטגן ולא יתבשל במיציו. גז בישול מספק להבה ואש בעוצמה גבוהה שפלטה חשמלית אינה מגיעה אליה.
אתגר נוסף שמציב גז הבישול לפלטה החשמלית היא דווקא עניין קירור האוכל, הורדת החום מבלי לגרום להורדה פיזית של הכלי מהכיריים החשמליות היא בלתי אפשרית. בשלנים רבים מתוודים כי על אף קלות הניקיון של הפלטה החשמלית, אפקט הבישול נהיה גם הוא מכני בעקבות הצורך לתזמן את החימום ועל כן הם נוטים להעדיף את גז הבישול.
אמנם השימוש בשרותי גז בישול מצריך היערכות לוגיסטית, אינסטלציה והתקנה מיוחדת ואף נמצא מועד יותר לגרימת דליקות, אך עדיין נותן לבישול של היום טעם של פעם.כך שאם אנחנו כצרכנים נדע לשמור על כללי הבטיחות הבסיסיים ובשילוב עם האלמנטים המצויינים ורמת הבטיחות המסופקת ע\"י אמישראגז – ניתן בקלות להשיג תוצאות מצויינות בבישול, ללא כל סכנה ותוך חיסכון משמעותי בחשמל ושמירה על סביבה ירוקה יותר.
וכמו שחז\"ל אמרו: על טעם ועל ריח אין להתווכח.