גז בישול, הידוע בשמו המדעי גז פחמימני מעובה, הוא למעשה תערובת של גזים פחמימניים הנובעת מנפט או מגזים טבעיים. לאחר תהליך זיקוק אנו מקבלים אותו בצורת גז בישול, המשמש גם כדלק לצרכי הסקה וחימום ובשנים האחרונות גם כדלק לרכבים ואף לחימום כדורים פורחים.
השימוש העיקרי בישראל לגז זה הוא אכן כגז בישול אך מכיוון שהוא חסר ריח בצורתו המקורית, מוסיפים לו חומר כימי בשם אמוניה כדי שיהיה קל על בני האדם לזהות נזילות.
בלוני הגז שמספקים חברות הגז בישראל מתחלקים לקטנים ולגדולים כאשר בלוני הגז הקטנים נעים בין הגדלים 2.5 - 5 ק"ג, הם מתאימים לחיבור לגריל ולגזיה ולכן הם מושלמים לצורכי בישול בתנאי שטח דוגמת לפיקניק ולמילואים. בלוני הגז הגדולים, לשימוש ביתי, נעים בין הגדלים 12 - 48 ק"ג ומשמשים לרוב כגז בישול.
את בלוני הגז הקטנים ניתן לרכוש בחנויות ציוד לטיולים או ציוד לבית, את בלוני הגז הגדולים ניתן לרכוש באמצעות חברת הגז ולמלא אותם כשהם מתרוקנים באמצעות שליח החברה המגיע עד לביתך.
חברת הגז שבחרתם תספק לכם שני בלוני גז מלאים ותחייב אתכם על תכולת הגז ועל ההתקנה (בדרך כלל על השירות ועל הווסת) עבור הבלונים תשלמו דמי פיקדון שאינם מכסים את עלות הבלון,
אך כאשר תרצו לעזוב את אותה חברת גז, תקבלו חזרה את דמי הפקדון).
בעת רכישת גז הבישול, יש להקפיד שחותם החברה סגור לפני שהמתקין פותח אותו. בנוסף, תוכלו לברר את משקל הבלון בחברת הגז ולשקול אותו בעצמכם ולוודא שאכן קיבלתם את מלוא השירות.
על מנת לחסוך בהוצאות מילוי גז הבישול ובאותו זמן לשמור על איכות הסביבה, ניתן לערוך מספר פעולות פשוטות במטבח. למשל, בעת בישול ביצים קשות אפשר לחסוך בגז הבישול ובזמן שהמים רותחים לכבות את הגז ולהשאיר את הביצים עוד מספר רגעים במים החמים שבסיר ובכך חוסכים משמעותית בגז בישול ,שכן הסיר אוגר בתוכו חום שמספיק לפחות ל-10 דקות בישול נוספות, מה שנקרא בעגה הקולינרית: בישול על אש כבויה.
שיטת עתיקת יומין לחיסכון בגז בישול היא השימוש במכסה. הבישול במכסה מפחית את כמות האנרגיה הנצרכת, תגדילו לעשות בעזרת מכסה יעיל שלא מאפשר לאדים לחמוק מהסיר ועשוי
להפחית את כמות האנרגיה 70% וכך לחסוך גז הבישול מלהתבזבז.