"איך למדתי גיאוגרפיה ?" הוא ספרו של אורי שולביץ המספר על איך ילד קטן לומד גיאוגרפיה. לימודי גיאוגרפיה לתואר ראשון אמנם לא מתעסקים בגיאוגרפיה שמסופרת בספרים, אך היא כן תלמד אותנו על תופעות שקשורות במיקומנו הפיסי על כדור הארץ, וכן נלמד על תופעות טבע שונות.
לימודי גיאוגרפיה מציעים מספר מסלולים, ביניהם: תואר ראשון בגיאוגרפיה, תואר ראשון בגיאוגרפיה וסביבת האדם, תואר ראשון בגיאוגרפיה ופיתוח סביבתי, תואר ראשון בגיאוגרפיה וידיעת הארץ, תואר ראשון בגיאוגרפיה ולימודי סביבה ועוד. לימודים אלו שואפים להקנות לסטודנטים ידע מעמיק בתחום, ואף להכשירם למחקרים גיאוגרפיים. בנוסף לכך, במהלך הלימודים יש נגיעה במגוון רחב של תחומי ידע כגון: מדעי הטבע, מדעי החברה, מדעי הרוח וכדומה.
סטודנטים בחוג לימודי גיאוגרפיה נחשפים במהלך לימודיהם למספר רחב של תחומים והתמחויות כמו: גיאוגרפיה פוליטית, שימור אתרים ותכנון עירוני, קלימטולוגיה סינופטית, הידרולוגיה, אסונות טבע, גיאוגרפיה יישובית (עירונית וכפרית), גיאוגרפיה היסטורית, גיאוגרפיה כלכלית (תיירות תשתיות), גיאוגרפיה חברתית, גיאוגרפיה תרבותית, יחסי גומלין בין האדם והסביבה הפיסית וכ'ו.
באוניברסיטת בן גוריון שבבאר שבע, ישנה דרישת קבלה לציון סכם ופסיכומטרי של 530 על מנת להתקבל ללימודי גיאוגרפיה ופיתוח סביבתי. המחלקה לגיאוגרפיה ופיתוח סביבתי בבן גוריון, מתעסקת בכמה תחומים: גיאומורפולוגיה וגיאוגרפיה פיזית, פיתוח ותכנון עיר ואזור, טכנולוגיות מידע גיאוגרפיות, איכות הסביבה וגיאו-אקולוגיה. באוניברסיטת בר אילן שברמת גן, מדובר במחלקה לגיאוגרפיה ולימודי הסביבה, כשישנם מספר מסלולים: מסלול מורחב- סטודנטים מתמחים בנוף וסביבה או בחברה וסביבה, מסלול ראשי- סטודנטים לומדים במחלקה לגיאוגרפיה וסביבה ובמחלקה אחרת ועוד. ישנם כמה תחומי מחקר כגון: GIS, אקולוגיה, אקלים ומזג האוויר, גיאוגרפיה כפרית, גיאולוגיה, גיאוגרפיה עירונית, חישה מרחוק, לימודי סביבה ועוד.
במכללת אחווה (שלוחה של אוניברסיטת בן גוריון) הנמצאת באזור השפלה, הסטודנטים לומדים במחלקה לגיאוגרפיה ופיתוח סביבתי, כשהדרישות הן: ציון פסיכומטרי או סכם של 480 ותעודת בגרות מלאה הכוללת ארבע יחידות אנגלית. ישנו מסלול של לימודי הגיאוגרפיה כמחלקה ראשית ומסלול של דו מחלקתי עם המלצה לשילובים הבאים: גיאוגרפיה- מזרח תיכון, גיאוגרפיה- היסטוריה של עם ישראל, לימודי גיאוגרפי לתואר BA רב תחומי הכולל שתי חטיבות: תקשורת + משאבי אנוש, כלכלה + מנהל עסקים ועוד. במכללת אורנים שבקרית טבעון, לומדים הסטודנטים במחלקה שנקראת גיאוגרפיה ולימודי סביבה. קיימת בפני הסטודנטים במוסד אקדמי זה, האפשרות ללמוד לתעודת הוראה בתחום רב גילאית (כיתה ג' עד י') או לבית הספר העל יסודי.
בסופו של יום, אמנם מדובר בלימודים שאינם מבוקשים כמו משפטים או מדעי המחשב, אך מי שכן נמשך לתחום, יוכל ליהנות מלימודים איכותיים המשלבים שיעורים עיוניים ומעשיים.
סטודנטים במהלך התואר, מתנסים במעבדות ויוצאים בנוסף לסיורים רבים ברחבי הארץ. בוגרים שסיימו את תקופת הלימודים יכולים לבחור באחת מן אפשרויות התעסוקה הבאות: קולט נתונים, מתכנן סביבתי, חוקר גיאוגרפי, מפעיל מערכות מידע גיאוגרפית ועוד.
המאמר מוגש מטעם אתר הסטודנט, פורטל לימודים ייחודי המכיל אלפי ביקורות וחוות דעת של סטודנטים ובוגרים ממוסדות לימוד בכל רחבי הארץ