איך תא נולד ואיך הוא גדל? איך חומר מתפתח ואיך הוא משפיע עלינו? איך אנחנו משפיעים עליו? בשביל לדעת את כל התשובות לשאלות אלו, אפשר לפתוח את ספרי המדען הצעיר, אבל רצוי מאוד ללכת לחוג של מדעי החיים באחת האוניברסיטאות ולצאת משם, לא רק עם תשובות לשאלות, אלה גם תואר ביד.
לימודי מדעי החיים הינם מהותיים בהיותם מקצוע בסיס לתחום הרפואה, אשר מגיע להישגים בזכות המחקר הביולוגי, שכן יש לו חלק מכובד במדעים הללו. כמו כן, לימודים אלו מלמדים כיצד להתמודד ולמנוע בעיות של זיהום אוויר, כשמדע החיים תורם להגנה על איכות הסביבה. מדעי החיים נוגעים במספר רב של נושאים, ביניהם: אבולוציה, סיסטמאטיקה, אקולוגיה, גנטיקה, מדעי הצמח, ביוכימיה, ביולוגיה סביבתי, מדעי הטבע (כימיה, מתמטיקה, פיזיקה ותכנות) וכדומה.
מדעי החיים משמשים כבסיס לתחומים נוספים כגון: כלכלה, השבחת מזון, השבחת חומרי גלם לתעשייה וכיוצא בזאת. החוג למדעי החיים, אשר נמשך שלוש שנים, מציע למועמדים השונים מגוון רחב של מסלולים לתואר BA או B.Sc כגון: כימיה ומדעי החיים, ביולוגיה ומדעי החיים, מדעי החיים עם התמחות בביולוגיה, מדעי החיים וניהול, רפואה ומדעי החיים, מדעי החיים ופסיכולוגיה, מדעי החיים ומדעי המחשב ועוד.
באוניברסיטת בן גוריון שבבאר שבע, כל מי שמעוניין להתקבל ללימודי מדעי החיים, צריך לעמוד בתנאי הקבלה הבאים: סכם כמותי 615 וגם 615 במבחן הפסיכומטרי, קיימת עדיפות למי שסימן מדעי החיים בעדיפות ראשונה, וכן למי שהישגיו גבוהים בחמש יחידות בפיזיקה, ביולוגיה וכימיה. מגמות הלימוד בבן גוריון הן: מדעי החיים, ביוטכנולוגיה מולקולארית, אקולוגיה ומגמה חדשה- ביולוגיה וביוטכנולוגיה ימית. באוניברסיטת תל- אביב, תנאי הקבלה למחלקה ללימודי מדעי החיים והרפואה הם: ציון התאמה 660. במוסד אקדמי זה קיימות כמה תוכניות לימוד כמו: תכנית חד חוגי בביולוגיה עם דגש על ביוטכנולוגיה, תכנית דו חוגי בביולוגיה ובכימיה, תכנית משולבת במדעי החיים ובמדעי הרפואה ועוד.
במכללת ספיר שממוקמת בשדרות, מדובר ב לימודי כימיה ומדעי החיים שנה א', כשבתכנית שותפות שלוש פקולטות: מדעי החיים, הנדסה ורפואה. סטודנטים בלימודים אלו, יכולים להמשיך את לימודיהם בבן גוריון במחלקות כמו: מדעי החיים, כימיה, הנדסה כימית, מדעי המעבדה הרפואית, הנדסה גרעינית ועוד. בטכניון שבחיפה, לומדים הסטודנטים ביולוגיה עבור תואר בוגר למדעים בביולוגיה B.Sc.ישנם במוסד אקדמי זה מחקר בתחום הבסיסי (למשל: מערכות מחקר בחיידקים, פטריות, צמחים ועוד) ובתחום היישומי (מחקר בתחומים השונים של ההנדסה הגנטית והביוטכנולוגיה).
בסופו של דבר, כפי שנאמר מדובר בלימודים חשובים אשר תורמים למקצוע הרפואה ובנוסף, נמצאים בכמה מתחומי החיים שלנו. סטודנטים שסיימו את תקופת לימודיהם, יוכלו להשתלב בחברות כמו: חברות הייטק בתחומי הביואינפורמטיקה, עבודה בהוראה (מותנה בתעודת הוראה), השתלבות באקדמיה, עבודה כחוקרים ומפתחים במכוני מחקר בתחומי הביולוגיה, בוטניקה, גנטיקה וכ'ו.
המאמר מוגש מטעם אתר הסטודנט, פורטל לימודים ייחודי המכיל אלפי ביקורות וחוות דעת של סטודנטים ובוגרים ממוסדות לימוד בכל רחבי הארץ