מתכון לבצק בסיסי פיצה
חומרים לבצק פיצה
2 כוסות קמח
1/2 כפית שמרים יבשים
2 כפיות מלח
3/4 כוס מים פושרים
3 כפות שמן זית
כפית בזיליקום מיובש (אופציונלי)
אופן ההכנה
ערבבו בקערה את החומרים היבשים - קמח, מלח ושמרים. הוסיפו את שמן הזית והמים וערבבו היטב. בצק הפיצה המתקבל צריך להיות גמיש ונוח לעיבוד.
חלקו את הבצק לשני חלקים שווים, משחו במעט שמן זית והניחו מכוסה במקום חמים עד להתפחה - במשך כשעתיים. הבצק צריך להכפיל את גודלו.
לאחר ההתפחה, קחו את כדור הבצק ורדדו לעובי הרצוי. השתמשו בקמח כדי למנוע הידבקות הבצק למשטח. רססו את הבצק במעט שמן זית. פזרו מעל רוטב עגבניות, גבינה ותוספות על פי בחירתכם.
אופים בחום של 260-280 מעלות במשך כ-10 דקות - והנה לכם פיצה ביתית פשוטה, קלה וטעימה.
מתכון מיני פיצה על בסיס בצק עלים
חומרים למיני פיצות
בצק עלים מרודד (ניתן לקנות מוכן)
3 כפות שמן זית
חבילת עיגולי גבינת עיזים
חבילת מוצרלה בצורת נקניק
בזיליקום טרי
מלח גס
חצי כוס זיתים שחורים
פלפל גרוס
אופן ההכנה
פורסים את בצק העלים על תבנית של תנור האפייה, המרופדת בנייר אפייה. מורחים שמן זית על הבצק. פורסים את המוצרלה ומפזרים את עיגולי המוצרלה וגבינת העיזים באופן שווה, בשורות, על בצק העלים. מפזרים את הזיתים שחורים והבזיליקום. זורים מלח ופלפל על הכל.
חותכים את הבצק לריבועים לפני האפייה ומכניסים לתנור. אופים בחום גבוה עד שהבצק מזהיב. כאשר מוציאים את המיני פיצה מהתנור, כדאי לעבור שוב עם סכין על החיתוך - ולהגיש.
מתכון לרוטב פיצה
רוטב פיצה ביתי ואיכותי, קל להכנה ומתאים לכל פיצה שיתחשק לכם להכין.
חומרים לרוטב פיצה
רסק עגבניות - קופסא
2 שיני שום כתושות
1 בצל בינוני קצוץ דק
1 עגבניה חתוכה לקוביות קטנות
מלח ופלפל
1 כפית אורגנו
1 כפית בזיליקום יבש
1/2 כפית סוכר
1.5 כוסות מים
1 כף שמן זית
אופן ההכנה
מטגנים את הבצל כשתי דקות, עד שהוא מזהיב. מוסיפים את שיני השום ומטגנים עוד כדקה. מוסיפים את העגבניה ורסק העגבניות ומערבבים היטב. מוסיפים את המים בהדרגה, תוך בחישה. מוסיפים את התבלינים וממשיכים לערבב. טועמים, מתקנים תיבול ומורידים מהאש - ויש לנו רוטב פיצה ביתי מוכן לשימוש עם כל פיצה שתבחרו.
מתכון פיצה סיציליאנית
חומרים
1 כדור בצק פיצה - על פי המתכון הבסיסי בעמוד זה
300 גרם סרדינים טריים - נקיים ומפולטים
מלח בישול
500 גרם עגבניות מקולפות וחתוכות לקוביות
חצי כוס שמן זית + כף שמן זית
1 בצל קצוץ
250 גבינת פרובולונה, חתוכה לקוביות
אופן ההכנה
שטפו את הסרדינים וגלגלו אותם במלח. שימו את העגבניות במסננת ותנו לנוזלים לצאת במשך כשעה. במחבת גדולה, טגנו את הבצל בחצי כוס שמן זית עד להזהבה. הנמיכו את האש, הוסיפו את העגבניות וטגנו במשך כ-30 דקות תוך בחישה. הוסיפו חצי מכמות הסרדינים והורידו מיד מהאש. חממו תנור ל-220 מעלות. שמנו תבנית עם כף שמן זית ורדדו את הבצק לעובי של כ-3 מילימטר. שפכו חצי מכמות הרוטב ואת כל הגבינה על הבצק והכניסו לאפייה של כ-20 דקות. הוציאו מהתנור, הוסיפו את שאר הרוטב והסרדינים שלא בושלו והגישו מיד.
מתכון פיצה ברביקיו ועוף
חומרים
300 גרם חזה עוף חתוך לקוביות
כף שמן זית
2 כפות רוטב ברביקיו מהזן החביב עליכם + חצי כוס רוטב ברביקיו לפיצה עצמה
1 כדור בצק פיצה
מעט קמח ללישה
2 כפות גבינת גאודה מגוררת
2 כוסות גבינת מוצרלה מגוררת
1/4 בצל סגול קצוץ לקוביות
2 כפות כוסברה קצוצה
אופן ההכנה
להכנת העוף: מטגנים את קוביות העוף במחבת עם שמן הזית במשך 5-6 דקות. חשוב לא לבשל יתר על המידה. שמים את חתיכות העוף במקרר עד שהן מצטננות לגמרי. לאחר שהעוף קר, מכסים אותו בשתי כפות רוטב ברביקיו ומחזירים למקרר.
להכנת הפיצה: מניחים אבן פיצה בתנור ומחממים במשך שעה בטמפרטורה של 260 מעלות. מרדדים את בצק הפיצה ומפזרים עליו את רוטב הברביקיו באופן שווה. מפזרים את כל גבינת הגאודה על הבצק, וגם 3/4 1 כוס גבינה מהמוצרלה. מפזרים את קוביות העוף על הגבינה. מפזרים מעל את הבצל. מפזרים מעל את שאר המוצרלה ומכניסים לתנור ל-8-10 דקות, עד שהגבינה במרכז הפיצה מבעבעת. מוציאים מהתנור ומפזרים את הכוסברה מלמעלה. מגישים חם.
מתכון פיצה פירות ים
חומרים
1 כדור בצק פיצה
3/4 כוס בשר סרטנים
3/4 כוס שרימפס קטנים
1/2 כוס אננס מרוסק
5 פטריות פרוסות
120 גרם טבעות זיתים שחורים מסוננים
1/4 כוס פלפל ירוק קצוץ לקוביות
1 כוס גבינת מוצרלה מגוררת
1 כוס גבינת צ'דר מגוררת
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה
מרדדים את בצק הפיצה על אבן פיצה או תבנית אפייה משומנת. מברישים את הפיצה עם שמן הזית. מפזרים את הגבינות על הפיצה. מפזרים את כל התוספות על הפיצה: בשר סרטנים, שרימפס, אננס, פטריות, זיתים ופלפל. אופים בתנור בטמפרטורה של 230 מעלות במשך כ-10 דקות, עד שהגבינה מבעבעת על הפיצה.
מתכון פיצה מקסיקנית
חומרים
1 כדור בצק פיצה
1 כף שמן זית
1 בצל קטן קצוץ
350 גרם בשר בקר רזה
1 כף סלסה
125 גרם תירס מתוק מקופסא, מסונן
1/4 כוס רסק עגבניות
3/4 כוס גבינה צהובה לבחירתכם, מגוררת
1 אבוקדו - מקולף ומעוך למחית
מיץ מ-1/2 לימון
30 גרם נאצ'וס
מדריך פיצריות הגדול במדינה
אופן ההכנה
מחממים את התנור מראש ל-200 מעלות. משמנים תבנית אפייה. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל כמה דקות. מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן כ-5 דקות נוספות. מוסיפים את הסלסה והתירס. מביאים לרתיחה עדינה ומסירים מהאש.
מרדדים את בצק הפיצה כדי שיתאים לתבנית. מפזרים מעל הבצק את רסק העגבניות, את הבשר המטוגן עם הבצל, הסלסה והתירס, ואת הגבינה. אופים כ-15-20 דקות, או עד שבצק הפיצה זהוב.
מערבבים את האבוקדו עם מיץ הלימון, מניחים כף אחת של התערובת במרכז הפיצה. את השאר מניחים על הנאצ'וס, כתוספת - ומגישים.
פיצה פנאקותה