כתב אישום חמור נגד חשוד שאנס את אשתו וגרם לה להפיל את עוברה
למאמר המלא...
|
זה מכבר פרסם היועץ המשפטי לממשלה, יהודה ויינשטיין, המשמש מתוקף תפקידו גם כראש התביעה הכללית, שורה של הנחיות חדשות שיחוללו מהפך של ממש במשפט הפלילי: הכירו את הליך "ההסדר המותנה".
למאמר המלא...
|
עם סיומה של חקירה המנוהלת נגד אדם זה או אחר, אשר הוזמן לתחנת המשטרה, צריכה המשטרה להחליט האם יש מקום להעמיד לדין את החשוד או שמא יש לסגור את התיק נגדו בשל אחת משלוש העילות המרכזיות המקובלות בחוק: חוסר אשמה, חוסר עניין לציבור או חוסר ראיות.
למאמר המלא...
|
עבירת ההצתה מוגדרת בסעיף 448 לחוק העונשין הפלילי אשר קובע כי "המשלח איש בדבר לא לו, דינו – מאסר חמש עשרה שנים; עשה כן במטרה לפגוע בנכס של המדינה, בנכס המשמש את הציבור, באתר טבע, בצמחיה או בבטחת דרי הסביבה או במטרה לפגוע בבני אדם, דינו – מאסר עשרים שנים". בהקשר הזה חשוב לציין עוד כי מבחינת החוק גם העלאת מיכל אשפה תמים, לכאורה, באש – תיחשב בבחינת הצתה.
למאמר המלא...
|
מאות אלפי אזרחים בשנה נחקרים במשטרה בחשד לביצוע עבירות פליליות. רק כנגד חלק קטן מהם מוגש לבסוף כתב אישום. הדבר נובע מ-2 סיבות עיקריות:
למאמר המלא...
|
עבירת קבלת השוחד המעוגנת בסעיף 290 לחוק העונשין היא אחת העבירות החמורות בספר החוקים של ימינו וזאת במיוחד נוכח המשקל הרב שמייחסים המחוקקים, גורמי אכיפת החוק והמשפט לענישה מרתיעה למען יראו ויראו. כל זאת במטרה לבער את נגע השחיתות מזירת העשייה הציבורית והפוליטית, מוקדם ככל הניתן. חומרתה של העבירה באה לידי ביטוי, בין היתר, בכך שעל אף העובדה שמדובר בעבירה שכתבי האישום בעניינה מוגשים לבית משפט השלום – הרי שתמיד היא תטופל על ידי הפרקליטות ולא על ידי צוותי התביעה המשטרתיים.
למאמר המלא...
|
תקיפה בנסיבות מחמירות מוגדרת בסעיף 382 לחוק העונשין כתקיפה הכוללת בתוכה מכלול רחב של תרחישים: החל מתקיפת בן זוג וכלה בתקיפת קטין וחסר ישע. כמו כן, העבירה מוגדרת בחוק ככזו שבוצעה על ידי "שניים או יותר שחברו יחד לביצוע המעשה". במקרים בהם תצליח הפרקליטות להוכיח כי אכן נעברה עבירה העונה להגדרת התקיפה בנסיבות מחמירות – הרי שיוטל על התוקפים עונש מאסר הכפול מזה הקבוע בחוק לתקיפה רגילה.
למאמר המלא...
|
בכל הנוגע לתיקים פליליים העוסקים בעבריינות נוער, ישנה חשיבות גדולה לתסקיר המבחן הנכתב על ידי קצינת המבחן לאחר פגישה אחת או יותר עם הנאשם. חשיבותו של תסקיר המבחן נעוצה בכך שיש בכוחה של קצינת המבחן להמליץ לבית המשפט שלא להרשיע את הנאשם ולאפשר לו להשתקם מהר ככל הניתן – על אחת כמה וכמה כאשר מדובר באדם צעיר שכל עתידו לפניו.
למאמר המלא...
|