מנדף כימי הוא המרכזי מבין פריטי ריהוט למעבדות- שומר על בטחון העובדים במעבדה, על ניקיון האוויר בה ועל שלמותם של חומרים רגישים ונפיצים. במאמרים הקודמים הסברנו על שיטות הנידוף השונות ופרטנו את המנדף לחלקיו השונים. נחיצותו של המנדף הכימי אן כן אינה מוטלת בספק, אך איך מצמצמים את צריכת האנרגיה שלו?
למאמר המלא...
|
חומרים רבים במעבדה הם רעילים ונדיפים, ולכן עלולים להישאף שלא במתכוון. בנוסף ישנם חומרים רגישים שעלולים להתפוצץ או להידלק בעקבות טעות אנוש. מנדף כימי הוא הפתרון לסכנות אלו – זהו פריט ריהוט למעבדות שתפקידו לינוק החוצה את האוויר המזוהם שבמעבדה וכך לשמור על המעבדה בטוחה.
למאמר המלא...
|
אחת מסביבות העבודה הרגישות בעולם אם לא הרגישה שבהן היא סביבת המעבדה. מדוע בעצם? ראשית, לעיתים קרובות החומרים איתם עובדים עלולים להיות מסוכנים: חומצות רעילות, חומרים נדיפים ועוד. מעבר לסכנה האפשרית, החומרים עימם עובדים רגישים ביותר לשינויים סביבתיים: טמפרטורה, לחות, אבק ועוד. לאור כל אלו, בשורות הבאות ננסה להבין: כיצד לעבוד בצורה בטוחה ונכונה באמצעות ריהוט למעבדות?
למאמר המלא...
|
עובדי המעבדה משתמשים לא פעם בחומרים כימיים נדיפים העלולים להזיק במקרה של שאיפה. במקרים אחרים עורכים ניסויים בחומרים בקטריאליים רגישים אשר כל חומר זר בסביבתם עלול לפגוע בהם. כיצד ניתן להפוך את סביבת המעבדה לבטוחה, מבלי לפגוע גם בחומרים הרגישים ביותר?
למאמר המלא...
|
בין אם מדובר במעבדת תרופות או מעבדת מחקר, סביבת המעבדה אמורה לספק בסופו של יום תוצאות. אך לפני הכול, כדי שהמעבדה תתפקד כראוי, יש לדאוג לסביבת מעבדה בטוחה. כיצד זה מתאפשר למרות הסכנה הטמונה בריאקציות בין חומרים כימיים? כאן נכנס לתמונה ריהוט מעבדה בכלל, ומנדפים בפרט. מהם מנדפים וכיצד בוחרים אותם?
למאמר המלא...
|