עבודה נכונה בסביבת המעבדה
אחת מסביבות העבודה הרגישות בעולם אם לא הרגישה שבהן היא סביבת המעבדה. מדוע בעצם? ראשית, לעיתים קרובות החומרים איתם עובדים עלולים להיות מסוכנים: חומצות רעילות, חומרים נדיפים ועוד. מעבר לסכנה האפשרית, החומרים עימם עובדים רגישים ביותר לשינויים סביבתיים: טמפרטורה, לחות, אבק ועוד. לאור כל אלו, בשורות הבאות ננסה להבין: כיצד לעבוד בצורה בטוחה ונכונה באמצעות ריהוט למעבדות?
ריהוט למעבדות – לעבודה בטוחה במעבדה
ריהוט למעבדות מספק פתרונות לעבודה במעבדה, ופריט ריהוט מרכזי בכל מעבדה מתקדמת הוא מנדף כימי. המנדף הוא מכשיר שמצוי מעל עמדת העבודה ותפקידו לינוק את האוויר המזוהם שבסביבת חומרי העבודה ופליטתו אל מחוץ למעבדה. בדרך זו הסכנה הטמונה בעבודה עם חומרים מסוכנים מנוטרלת. אך האם די בהתקנת מנדפים בכדי לאפשר עבודה בטוחה במעבדה?
מנדף כימי- כללים לעבודה נכונה
בכדי שהמנדף הכימי שלך יתפקד בצורה אופטימאלית ובטוחה, חשוב לשמור על מספר כללי יסוד:
זרימת אוויר- כדי שאוויר מזוהם לא ימשיך לזרום במעבדה, יש לוודא שמבנה המעבדה לא מאפשר מחזור של אוויר: איכותו של האוויר הממוחזר נמוכה יחסית, ועלולה לפגוע בחומרים הנמצאים במעבדה, למרות השימוש במנדף כימי.
מיקום בטוח- מבחינה סטטיסטית, רוב השריפות והפיצוצים במעבדה מתרחשים בתוך המנדף, כתוצאה מחומרים נפיצים שנשארים בו. לכן, מטעמי בטיחות מומלץ למקם את המנדף באזור שלא מחייב מעבר. למשל, מומלץ שלא להציבו בקרבת דלת.
יציאות חירום- חדר בו ממוקם מנדף כימי מחייב קיומן של שתי יציאות חירום נפרדות. מדוע? בשל סכנת השריפה במנדף, כדאי להשאיר נתיבי בריחה רבים ככל האפשר. אם לא ניתן להוסיף יציאת חירום נוספת לחדר, יש למקם את המנדף רחוק ככל הניתן מהיציאה הקיימת.
איטום חלונות- משב רוח קל הנושב דרך חלון המעבדה יכול להכניס אוויר מזוהם ולפגוע בתפקוד המנדף. אפשר פשוט לסגור את החלון, לא? סגירה פשוטה של החלון אינה מספיקה במקרה זה- במעבדה בה נמצא מנדף כימי יש לאטום את החלונות כך שלא יהיו ניתנים לפתיחה כלל!
מעבדות בטוחות, נקיות ומקצועיות משתמשות בריהוט למעבדות ובמנדפים כימיים. שימרו על כללים אלה ותפיקו מהמעבדה את המרב, בדרך ליצירת סביבה יעילה ובטוחה.