למרות שזה לא נדמה כך, לא תמיד היה המוסד לביטוח לאומי חלק אינטגראלי מהמדינה. למעשה, רק בשנת 1953 התקבל בכנסת חוק ביטוח לאומי, ורק שנה לאחר מכן הוקם המוסד עצמו. כיום קשה מאוד לתאר מצב בו ביטוח לאומי לא עומד מאחורי האזרחים, על מנת לספק להם את הזכויות המגיעות להם. הנושא של זכויות רפואיות והקשר בין מימוש זכויות רפואיות לבין ביטוח לאומי הפך כל כך אדוק, עד שלעיתים איננו שמים לב מהי המשמעות המקורית של המוסד.
למאמר המלא...
|
כל תושב במדינת ישראל, זכאי על פי חוק לזכויות רפואיות וסוציאליות בכל מקרה של פגיעה או מחלה. המוסד המרכזי בישראל אשר אחראי למימוש זכויות רפואיות אלה הוא המוסד לביטוח לאומי. ישראלים רבים אינם יודעים בדיוק באלו מקרים מגיעות להם זכויות רפואיות ופעמים רבות גם עם הגשת תביעות לגופים השונים, לא מקבלים את כל המגיע להם על פי חוק, לאחר תהליך ארוך ומסורבל
למאמר המלא...
|
לפי חוק הביטוח הלאומי התשנ"ה 1995, כל אדם שאינו בעל יכולת לעבוד ולקיים את עצמו כתוצאה ממחלה, תאונה או לידה, זכאי לקבל קיצבת נכות כללית. תפקידו של המוסד לביטוח לאומי הוא קביעת אחוזי נכות של המבוטח וקביעת שיעור קיצבת נכות כללית לה הוא זכאי בהתאם לאחוזי נכותו.
למאמר המלא...
|