בעידן בו הרפואה הפלסטית מתקדמת ובטוחה יותר מתמיד, מיליוני נשים ברחבי העולם שאינן מרוצות מגודל השדיים שלהן או מצורתם עוברות ניתוחים פלסטיים לצורך הגדלת חזה. בישראל ניתוח הגדלת חזה הוא הניתוח הפלסטי השכיח ביותר, ולא רק כאן. בארה"ב, למשל, כ-350,000 נשים ביצעו הגדלת חזה רק בשנת 2007. הסיבה שפחות ופחות נשים חוששות להפקיד עצמן על שולחן הניתוחים היא ההתקדמות באיכות השתלים. אם בעבר היו משתמשים בשתלים עם תמיסות של מי מלח להגדלת חזה, כיום שיטה זה כמעט פסה מהעולם, בעיקר כי דווחו על מקרים רבים של דליפה. השתלים המתקדמים יותר מכילים ג'ל סיליקון סמיך בעל עמידות גבוהה בהרבה. שתלי הסיליקון נחלקים לשני סוגים השונים אחד מהשני בצורתם: שתל ג'ל עגול, שהוא הוותיק יותר וממלא את השד בצורה כדורית ועגולה, ושתל ג'ל אנטומי, שתל חדש יותר בתחום שמתאפיין בצורה אגסית, כלומר שטוח מעט למעלה ומתעגל למטה, מה שמעניק לשד מראה טבעי יותר. שתל זה הוא יקר יותר ודורש ביצוע חתך ארוך יותר בזמן הניתוח.
הגדלת חזה - איך מתחילים?
ראשית, כדאי לקבוע ייעוץ אצל רופא עליו שמעתם המלצות טובות. בפגישה הרופא יתאם איתכן ציפיות בנוגע לגודל השתלים בעזרת תוכנת הדמיה וכן יבצע בדיקה לשדיים. בדיקה זו נועדה לקבוע, בעזרת מיקום הפטמה, האם דרושה הרמה לפני ביצוע ניתוח הגדלת חזה. הרמת חזה תבוצע במקרים בהם החזה נפול יותר. כמו כן, בודק הרופא את עובי העור בחלק העליון של השד, כיוון שעור דק באזור זה דורש הכנסה של השתלים מתחת לשריר ולא מעליו כדי שהתוצאה לאחר הניתוח תהיה אסתטית.
בנוסף, מבצע בדרך כלל הרופא גם בדיקה גופנית כללית ומתנה את המשך הטיפול בביצוע בדיקות דם ובדיקות נוספות בהתאם למצב של כל אישה, כמו א.ק.ג, ממוגרפיה ולב.
לאחר שתוצאות כל הבדיקות יגיעו לידי הרופא, תיפגשו פעם נוספת לפני הגדלת החזה כדי לדון בתוצאות ולהחליט סופית על גודל השתל וסוגו.
הגדלת חזה - ההליך
אל הניתוח צריך להגיע לאחר צום (של שתייה ומזון) של יום שלם. הרופא המנתח יצלם אתכן לפני הניתוח וכן יסמן בטוש על השדיים את מקום החיתוך.
ישנן שלוש שיטות להחדיר את השתל: דרך הקפל התת שדי (כלומר החלק התחתון), דרך היקף הפטמה או דרך בית השחי. השיטה הנבחרת תלויה במידה רבה בגודל השתל ובמיוחד בסוגו.
ניתוח חזה להגדלתו נעשה בהרדמה מקומית או הרדמה מלאה (תלוי בסוג החיתוך) ואורך לרוב כשעה.
הגדלת חזה - החלמה ותוצאות
משך ההחלמה מהניתוח תלוי במיקום השתל ביחס לשריר. כך, במידה והשתל ממוקם מעל השריר, ההחלמה היא קצרה ותוך מספר ימים ניתן לחזור לפעילות שגרתית. אם השתל נמצא מתחת לשריר, ההחלמה אורכת קצת יותר זמן ועל המטופלת חלות כמה מגבלות (מומלץ למשל לא לעסוק בפעילות גופנית אינטנסיבית למשך כמה זמן).
חשוב לדעת כי לא ניתן לראות תוצאה סופית של הגדלת חזה מיד אחרי הניתוח. בדרך כלל לוקח בין חודש לחודשיים עד שהשדיים מקבלים את צורתם הסופית.
הגדלת חזה - סיכונים ותופעות לוואי
כאמור, כיום ישנם הרבה פחות סיכונים בכל הנוגע לניתוח הגדלת חזה. אך עדיין, ישנן מספר תופעות שאליהן כדאי להיות מודעים. דימומים, שטפי דם וזיהומים הם תופעות לוואי ידועות לאחר ניתוח הגדלת חזה, גם אם נדירות - תופעות אלו מתרחשות בפחות מאחוז אחד מהמקרים. במקרה ואחד ממצבים אלו מתרחש יש לפנות מיידית לרופא, יתכן ותצטרכו ניתוח פלסטי נוסף וטיפול אנטיביוטי. תופעה נפוצה נוספת, המתרחשת ב-5% מהמקרים הוא התקשות הקופסית (כלומר המעטפת של השתל) שתלויה בתגובת גופה של האישה ומהווה יותר אי נוחות מאשר סיכון. דליפה משתלים, שהייתה נפוצה יותר בעידן השתלים העשויים מי מלח, היא כיום תופעה שכמעט ולא מתרחשת הודות לסמיכותם של שתלי הסיליקון.