כיום נהוג להשתמש בשיטת הזרקת סיליקון למגוון של פעולות והליכים אסתטיים הודות להיותו של הסיליקון חומר בטוח יחסית. לאחר שהצטבר ניסיון של הרבה שנים בהחדרתו לגוף, ידועות מגבלותיו של החומר והשימוש בו הולך ומשתכלל והופך מותאם יותר ויותר לגוף האנושי. את הסיליקון ניתן להביא למספר מצבי צבירה, ולהשתמש בו הן כאשר הוא קשה יותר, בצורת שתלים, והן כאשר הוא כמעט נוזלי, או במרקם של ג'ל. הזרקות סיליקון עושות שימוש כמובן במצבו הנוזלי יותר של החומר, על מנת לתקן פגמים שונים, להגדיל נפחים ועוד. האיברים המיועדים לצורך כך הם בעיקר הפנים, בהם יש צורך בנפחים קטנים של החומר – שפתיים, מילוי קמטים ועוד.
בעבר, היה נהוג לבצע הזרקות סיליקון תוך שימוש בכמויות ונפחים גדולים והחדרתם לגוף. לאחר מעקבים ותיעוד תופעות לוואי, הסתבר כי קיימת תופעה הנקראת נדידת סיליקון, בה החומר המוזרק זז ממקומו ומתפזר בגוף. מאז שנות התשעים, התחילו להתבצע הזרקות סיליקון בכמויות זעירות בלבד, כאשר החומר מכוון לשכבה התת עורית ובכמויות מוגבלות ביותר. כיום לא ידועות תופעות לוואי של שיטה זו, בה השימוש בשיטת הזרקות סיליקון לצרכים אסתטיים מוגבל לכמויות זעירות של החומר ומעודד למעשה יצירת מעטפת הגנה חלבונית על ידי הגוף, שמקיפה את הסיליקון, מבודדת אותו ומונעת ממנו להיטמע בגוף.
הזרקות סיליקון – בין אם כמילוי, עיבוי שפתיים בסיליקון או כטשטוש ומילוי קמטים , קמטוטים וחריצים בעור – הזרקות אלו מחזיקות מעמד, בדומה לשתלים, לתקופה של 10 עד 15 שנה. לאחר מכן ניתן להזריק שוב, על מנת לשמור על התוצאות. הרבה פעמים ניתן לשלב טכניקת הזרקות סיליקון בניתוחים אחרים, כגון מתיחת פנים, על מנת להגיע לתוצאות מירביות בדרך בטוחה, ולאפשר למטופל או למטופלת שביעות רצון מלאה ממראה הפנים החדש. עם הגיל, גמישותו של העור נחלשת ומופיעים קמטי הבעה, שקעים וסדקים, ואף שכבת השומן הולכת ומדלדלת. הזרקות סיליקון הן כיום דרך בטוחה המחזיקה מעמד לטווח ארוך יחסית לחומרי המילוי האחרים ומאפשרת תיקוני פגמים אלה ואחרים. נהוג להשתמש בשיטה זו כאמור גם לצורך עיבוי ומילוי סיליקון בשפתיים דקות מדי, או בשפתיים שכתוצאה משימוש בברזלים על השיניים (טיפול יישור שיניים) איבדו מנפחן.
הדרך המקובלת ביותר כיום לביצוע הזרקות סיליקון נעשית תוך שימוש בסיליקון רפואי ובשיטה המכונה מיקרו טיפות. בדרך זו, הכמויות המוזרקות הן מינימליות והטיפול מופרד למספר שלבים, על מנת לאפשר לגוף לפתח את מעטפת ההגנה ששומרת את החומר במקום ההזרקה ומונעת ממנו תזוזות. לאחר טיפול ראשון של הזרקות סיליקון נבנית המעטפת והאיזור מתנפח מעט כתוצאה משכבות אלו שנוספו בו. בטיפול הבא נעשה שוב שימוש בכמות זעירה ואותו תהליך של יצירת שכבת הגנה חוזר על עצמו. בדרך זו ניתן להגיע לתוצאות טבעיות, מבלי לסכן את המטופל או המטופלת. כיוון שהסיליקון הוא חומר זר שאינו נספג בגוף, ניתן להתחרט אחרי כל טיפול שנעשה בעזרת הזרקות סיליקון ולסלק את החומר מהגוף.