אין דבר מרגיז, קשה ומאתגר יותר מחוסר מוטיבציה אשר מובילה אותנו פעם אחר פעם לכורסא, לטלוויזיה או למקום הנוחות של כל אחד מאיתנו.
במאמר זה, ד"ר שרית פוני ממרכז טיה, תשתף אותנו עם כמה טיפים שיעזרו לכל אחד להניע את הגלגלים קדימה.
איך להגביר את המוטיבציה בקלות?
הנעה עצמית, תשוקה ומוטיבציה מתרחשים כאשר יש לנו רצון, נכונות ומנוע פנימי לבצע משימה כלשהי.
לצערנו, לפי ד"ר שרית פוני, מטפלת זוגית ומשפחתית מוסמכת בעלת PHD בפסיכולוגיה ו – M.A בפסיכולוגיה חינוכית – יישומית, פעמים רבות אנו נוטים לדחות את המעשים שנכונים לנו. בשביל להגביר את המוטיבציה והתשוקה שלנו לנושא, ד"ר שרית פוני ממליצה על הדברים הבאים:
1. קביעת מטרות ספציפיות – לפי מחקרים אחרונים, קביעת מטרות ספציפיות, מציאותיות וברורות שניצבות מול העיניים מאפשרות לנו להשיג אותן לאורך זמן.
2. הבנת הסיבה למטרה שנקבעה – פעמים רבות, צידוק עצמי והסברה של המטרה יכול להוביל להגשמתה. נסו לערוך רשימה מפורטת עד כמה שניתן אשר מבהירה את המטרה שנקבעה מראש.
3. משמעות – לעיתים קרובות, קשה לשמור על מוטיבציה גבוהה כאשר לא מוצאים את המשמעות והצורך למעשה.
4. התוצאה הסופית – בתחילת הדרך קשה לנו לראות את סופה, אך בהחלט ניתן לדמיין את התוצאה הסופית ולהזכיר לעצמנו פעם נוספת מה הסיבה, המטרה והמשמעות שלה עבורנו.
5. מעקב אחר ההתקדמות – מעקב יומיומי, שבועי או חודשי אחר ההתקדמות במשימה יכולה להגביר ולעודד אותנו להשלמת המשימה (במיוחד במקרים בהם כבר השלמנו חלק משמעותי ממנה ואנו רואים את סופה).
לסיכום, חשוב לזכור כי לכל אחד מאיתנו יש נפילות ועליות במהלך הדרך. גישה חיובית, אופטימיות זהירה ועבודה מתודולוגית יבטיחו כי נמשיך לפעול ולנוע קדימה גם ברגעי משבר שעלולים לפקוד אותנו.
המאמר נכתב בשיתוף עם ד"ר שרית פוני, מטפלת זוגית ומשפחתית מוסמכת בעלת PHD בפסיכולוגיה ממרכז טיה. לקבלת פרטים נוספים על טיפול אישי, זוגי או משפחתי בפרדס חנה כרכור, ניתן ליצור קשר עם ד"ר שרית פוני ב - 050-7926171.