באיזה בקבוק מים עדיף להשתמש?
האדם יכול לחיות יותר משלושה שבועות ללא מזון, אבל בקושי שבוע אחד ללא מים.
המים מהווים 60% ממסת הגוף שלנו ולכן אין כל ספק שהמים הם מקור החיים ואנחנו צריכים לדאוג לאספקת המים לגופנו. אז איפה למעשה מתחילה הבעיה? העובדה שרבים מאתנו משתמשים בבקבוקי פלסטיק שוב ושוב ושוב, וממלאים אותם כמה פעמים ביום מבלי לחטא אותם.
עד כמה זה נורא אתם שואלים? לפי מדענים זה גרוע ממש כמו ללקק את הצעצוע הבלוי של הכלב שלכם. כן, עד כדי כך גרוע.
לבדיקות מעבדה נשלחו 12 בקבוקי מים פלסטיק של ספורטאים שנעשה בהם שימוש חוזר ואשר לא נשטפו במשך שבוע.
הבקבוקים חולקו ל-4 סוגים: בקבוק מים עם פקק הברגה , בקבוק עם פיית קש, פיית ספורט ופיית החלקה (slide top). הממצאים הראו כי בכל אחד מהבקבוקים נמצאו כ-300 אלף חיידקים על כל סנטימטר מרובע בממוצע.
אז איזה בקבוק מים הכיל הכי הרבה חיידקים?
לפי ממצאי המעבדה, הבקבוקים עם פיית החלקה היו הגרועים ביותר והכילו כ-900 אלף חיידקים על כל סנטימטר מרובע, כשבניהם חיידקים העלולים לגרום לזיהומים בעור ואפילו להרעלת דם. מיד אחריהם, הבקבוקים עם פיית הספורט הלחיצה עם 162 אלף חיידקים על כל סנטימטר מרובע, ובקבוקי מים הברגה עם 600 אלף חיידקים על כל סנטימטר מרובע.
לעומת זאת, הבקבוקים עם הקש הכילו רק כ-25 חיידקים על כל סנטימטר בממוצע.
הסיבה לכך לטענת אנשי המעבדה יכולה להיות בגלל שהמים מהקש מטפטפים לתחתית הבקבוק ולא יוצרים לחות שמושכת אליה חיידקים מכל מיני סוגים. אבל רגע לפני שאתם מתלהבים מדובר על ריכוז חיידקים שליליים לא רחוק ממושב האסלה הביתי הממוצע.
אלמנט נוסף שיש לתת עליו את הדעת הוא לא רק המבנה של הבקבוק אלא גם החומר ממנו הוא עשוי. לדבריהם, נירוסטה היא בחירה טובה יותר מפלסטיק וחשוב שהבקבוק לא יכיל סדקים.
בכל מקרה אתם חייבים לשטוף את הבקבוק אחרי כל שימוש בעזרת חומרי חיטוי ולהימנע משימוש רב פעמי באותו הבקבוק ללא שטיפה קפדנית.