אנחנו תמיד דואגים שהילדים והנכדים יהיו בריאים.על אף כל תשומת הלב, קורה שהנכדים חולים מדי פעם.חייבים למדוד להם חום,לתת להם סירופ או כדור, לקחת אותם לבדיקת דם – ועוד כהנה וכהנה בילויים מעניינים ולא רצויים. אחת הבעיות הראשוניות שמתעוררות היא הצורך להתגבר על הרתיעה ועל הפחד שיש לנכדים מכל אדם העטוי חלוק לבן. אולי גם קונדיטור מרתיע בהתחלה,עד שמרגישים את ריחות המאפה המרגיעים.
ההצעה הפעם היא להשתמש ברפואה המונעת את הפחד. אין כמו משחק, כשהנכד בריא, שיכול לקרב אותו למונחים ומיצגים רפואיים.הפעם נשחק במשחק "מקדימים תרופה למכה".
כשהנכדה אמורה להגיע, הכינו מראש מספר חפצים. צמר גפן, פלסטר, מזרק ללא מחט , תחבושת אלסטית, מדחום – כל דבר שאתם יכולים לקשר לרפואה ולרופאים. כשהנכדה מגיעה, ספרו לה שגיליתם שהבובה חולה. גשו יחד לבובה ותנו לנכדה למדוד לה חום. הסבר מוקדם יועיל: איך קוראים את הטמפרטורה, מה הטמפרטורה הנורמלית – תרחיבו על פי גיל הנכדה ורצונה לשתף פעולה.
אם מדובר על נכד, הציגו את הכלבלב החולה או השפן הקטן שקיבל נזלת.
גיליתם שלבובה יש חום? הכלב משתעל? (עזרו בקולות רקע – אין ברירה, כל העולם במה!)
חייבים לתת להם כדור. אפשר לנסות להסביר לנכדה שזה נקרא כדור בגלל שהוא עגול. יש הקוראים לו "גלולה". אולי "כמוסה" – כי התוכן כמוס , "סוד כמוס לחמור ולסוס"? בלועזית זה נקרא "קפסולה". כל כך הרבה שמות לדבר כזה קטן... אז איך הנכד מעדיף לקרוא לזה?
אולי הרופא הצעיר החליט שהכלבלב צריך לקבל זריקה? לכו לאמבט, מלאו קערית במים, תנו לנכדה להתאמן על מילוי המזרק במים.הזדמנות מצוינת, אגב, להסביר על יצירת ריק שגורם לשאיבת הנוזל. קחו את הקערית, תנו לנכד להזריק מים לכלבלב ורק תדאגו לאגור את המים בקערית,לפני שהכלבלב יהיה בסכנת טביעה.
אפשר להמשיך לטפל בבובה או בכלבלב יחד עם הנכד או הנכדה. אם באים שני נכדים, אפשר כבר לפתוח מרפאה: להשכיב את הפציינטים על מיטות, לשים להם פלסטר ותחבושת, לערוך ביקור רופאים – כל האפשרויות קיימות.
אפשר לנצל את הזמן גם כדי לספר שפרט לרופא, יש גם אח או אחות – לא במשפחה, במרפאה. יש חובש, והנכד יודע מהי תחבושת וכעת אפשר לגלות את שורש המלה.יש למשחק הזה הרבה יתרונות: זה מעשיר את אוצר המילים, מעביר את הזמן בפעילות מעט שונה ובעיקר: מקרב את הנכד או הנכדה לתחום נחוץ, מועיל ואולי בעתיד פחות מפחיד.
בהצלחה ולבריאות!