לתכנן מטבח הוא כאב ראש לא קטן שבו צריכים לוודא כי החלוקה בין האזורים של הכיור, המקרר והכיריים היא נכונה, יחד עם הבדיקה כי המטבח עצמו עונה לכל הצרכים של האנשים שעתידים להשתמש בו עם כל מה שהופך למטבח פונקציונאלי לחלוטין. מה יכול לסבך את העניין עוד יותר? הצורך בתכנון של מטבח שהוא מוסדי אשר בו רמת התפוקה צריכה להיות בכמות הרבה יותר גדולה וכל העבודה כולה צריכה להתבצע לפי הדרישות והתקנות של הרשויות אשר נותנות את אישורן להמשך פעולה תקינה. מה חשוב לדעת עבור תכנון מטבח מוסדי תקני? קראו את הדברים הבאים.
משפיע על צריכת האנרגיה
למה חייבים לבצע תכנון של מטבח מוסדי בצורה פרטנית שעונה על כל הדרישות בצורה נכונה? מכיוון שכל התכנון הזה הולך להשפיע בצורה ישירה על האופן שבו המטבח הולך לצרוך אנרגיה. השימוש בחשמל ובגז תלוי במידה רבה ביצירה של סביבת עבודה שמחולקת בצורה נכונה ומביאה את התמיכה המושלמת עבור כל תהליך וכל שלב שקיימים בעבודה במטבח. רק תכנון מטבח מוסדי שמתחשב בכל אלה יכול להביא לחיסכון משמעותי בצריכה של אנרגיה שהיא בסופו של דבר גם חיסכון אדיר בכסף.
מקדם עבודה יעילה
כמה זמן לוקח להכין מנות בשעת שיא של מסעדה במטבח שתוכנן בצורה פרטנית עם תרשים זרימה לעומת מטבח מוסדי שהוקם בצורה בסיסית מבלי לבדוק את כל הפרטים שמשפיעים במידה ניכרת על הצרכים המשתנים של כל מטבח מוסדי? ההבדל יכול להיות כזה שיגרום ללקוחות שבעים ומרוצים או ללקוחות מתוסכלים שלעולם לא מקבלים את המנה בזמן הנדרש. שלא לדבר על עובדי מבטח שמבזבזים זמן רב על פעולות שיכלו להתבצע בצורה הרבה יותר חכמה אם רק היה נעשה תכנון מבטח מוסדי בשלבים מוקדמים.