החיים עם כיסא גלגלים הופכים הרבה יותר פשוטים ונוחים עם רמפה לנכים במקום המגורים ובמקום העבודה. כל הרופאים מסכימים כי ניהול חיים פעילים מבחינה חברתית ופיזית הוא המפתח לשיקום מהיר לאחר פציעה ולהתמודדות עם פגיעה קבועה או זמנית בכושר הניידות. התאמה של התנאים במקום המגורים לשימוש בכיסא גלגלים נחוצה, בכדי להפוך את הבית מתאים לניידות עצמית עם כיסא גלגלים יש לבצע התאמות בחדר הרחצה והשירותים, במסדרונות, במטבח וכן הלאה. התקנה של רמפה לנכים נחוצה בבתים פרטיים וגם בבתים משותפים, במידת הצורך תותקן גם מעלית.
בעזרת רמפה לנכים ניתן יהיה להתגבר על הבדלים של גובה, הרמפה תהיה שימושית גם בעבור המשתמשים בקלנועית, כיסא גלגלים ממונע וגם בעבור עגלת תינוק.
איך רמפה לנכים אנחנו צריכים?
חשוב יהיה לזכור כי מדובר במתקן אותו יש לתכנן נכונה בכדי להפוך אותו בטיחותי ונוח לשימוש. כל רמפה לנכים יש לתכנן בהתאם למשקל אותו יהיה על הרמפה לשאת ופערי הגובה עליהם תתבקש הרמפה לגשר. על פי התקן, שיפוע של רמפה לנכים הוא 8% אך לא כל הנכים יוכלו להסתדר עם שיפוע כזה, לכן, רגע לפני שאתם מתקינים רפה לנכים באופן אוטומטי עם שיפוע של 8% כדאי לבחון את ההתאמה ליכולות הפיזיות של הנכה.
רמפה ניידת לכיסאות גלגלים
לא בכל מקום ניתן יהיה להתקין רמפה לנכים במתכונת של מבנה קבוע, ישנם אתרים בהם רמפה ניידת תוכל לתת מענה זמני הולם. לכל אדם ישנה זכות להתנייד בעצמו בנוחות ממקום למקום, כאשר מדובר בהתאמה של הבית הפרטי לצרכים של הנכה נתקין ללא היסוס רמפה קבועה, כאשר מדובר בהנגשה במקום העבודה ניתן יהיה להשתמש ברמפה זמנית ניידת המספקת את רמת הבטיחות הקבועה בחוק.