סינוס הוא חלל אוויר גדול הקיים משני צדי האף ומטרתו העיקרית היא לאפשר חימום של האוויר לפני כניסתו על הריאות. הסינוסים תורמים גם להקלת משקל הגולגולת ולעיצוב קולו של האדם. ניתוח להרמת הסינוסים מתבצע על מנת לבצע שתלים בחלקה האחורי של הלסת העליונה, מכיוון שהסינוס הוא חלל גדול שלעיתים מונע השתלת שיניים באזורים מסיימים. ההחלטה על ביצוע הניתוח תתקבל לאחר ביצוע צילום CT של חלל הפה והפנים וכן המלצה מרופא השיניים למומחה בכירורגיית פה ולסת.
ניתוח הרמת הסינוסים אורך בין שעה וחצי לשעתיים ומתבצע באמצעות השתלת עצם בסינוס. ברוב המקרים יתבצע ניתוח להרמת סינוסים תחת הרדמה מקומית, אך במקרים מסוימים יישקל ביצוע הרדמה כללית או טשטוש המטופל. ההרדמה תתבצע בלסת העליונה ובמהלכו ייצור המנתח חלל בקיר הלסת, מעל המקום שבו יש להשתיל את השיניים. בכך תתאפשר גישה אל תוך החלל שמצופה בממברנה - קרום עדין שיופרד במהלך הניתוח ויידחק אל תוך החלל. אל קרקעית הסינוס יוחדר בעת ההליך מעין חומר שמזכיר בהרכבו עצם אנושית והוא ישמש כבסיס להיווצרות העצם שתוכל לתמוך בשתלים שיוכנסו בשלב מאוחר יותר. בתום הניתוח ייסגר החלון והחניכיים יתפרו בחזרה.
השיקום מהניתוח הוא פשוט יחסית וכולל טיפול באנטיביוטיקה למניעת זיהומים ומחלות שונות. הניתוח מתאפיין באחוזי הצלחה גבוהים מאוד וכמעט אינו כרוך בסיכונים. עם זאת, עשוי המטופל להרגיש תופעות לוואי פשוטות יחסית הכוללות בין היתר נפיחת בחלל הפה, הופעת זיהומים הדורשים טיפול באנטיביוטיקה ודימום בחניכיים. סיבוכים אפשריים בניתוח עלולים לגרום במקרים קיצוניים בלבד לסינוסיטיס (חסימות בסינוסים) וסיכון לקרע בממברנה. גם במקרה של קרע, הטיפול בו פשוט למדי ויבוצע על ידי הליך כירורגי נוסף של סגירת האזור.
לאחר הניתוח מומלץ להימנע מאכילת מזונות חמים, קשים או חריפים. כמו כן מומלץ להימנע מפעילות גופנית ומטיסה או צלילה. מומלץ להימנע מקינוח האף ומעישון וכן לשמור על היגיינה גבוהה מהרגיש לצד שטיפת הפה עם מי מלח ובחומרים לחיטוי.
במצבים מסוימים ניתן לשלב את הניתוח עם הנחת השתלים ובכך למנוע הליך כירורגי נוסף. עם זאת, ההחלטה על ביצוע ההליך המשולב תינתן בהתאם לחוות הדעת של רופא השיניים, של כירורג פה ולסת ומומחה אף אוזן גרון.