ייעוץ קולינרי הוא מונח גג הכולל בתוכו שורה ארוכה של תחומים, שלעיתים יכולים להישמע כמו לא קשורים לעולם המזון, אלא שניהול עסקי מזון הוא תחום שדומה במובנים רבים לניהול מערכים מורכבים אחרים וכולל בתוכו אלמנטים שונים של לוגיסטיקה, ארגון, ניהול סיכונים וכדומה, זאת מעבר לייעוץ הישיר סביב טעמים, ריחות, תפריטים, מנות וכדומה. ייעוץ כזה נדרש לכל עסק מזון, בין שמדובר על דוכן פלאפל, מסעדת יוקרה, מפעל מזון, מפעל משקאות, חברת קייטרינג או מזנון אוכל במקום עבודה.
ייעוץ ברכיב ספציפי או סביב פעילות העסק כולה
התהליך של ייעוץ קולינארי מיועד להשיג כמה מטרות חשובות ובהן: הבטחת בטיחות המזון במקום, סיוע בניהול נכון של תהליכי הזמנה, אחסון, שינוע והגשה של אוכל, בניית תפריטים מנצחים המבוססים על עקרונות מקצועיים מעולם הקולינריה, בניית תמחור אפקטיבי שמאפשר לייצר רווח אטרקטיבי לבית העסק עצמו, ומצד שני מאפשר להציע את מנות המזון ברמת מחירים אטרקטיבית לכלל הלקוחות וכדומה. אם יש לכם עסק בענף המזון, סביר להניח שייעוץ כזה הוא ייעוץ שיכול לסייע לכם מאוד בניהול העסק, בין שמדובר בייעוץ ברכיב ספציפי, ובין שמדובר בייעוץ כולל סביב פעילות העסק כולה.
חברות בעלות ידע וניסיון במעגלים רחבים
ייעוץ קולינרי הוא שירות המסופק על ידי חברות ייעוץ ייעודיות המתמחות בתחום הקולינריה, ומבוססות בדרך כלל על צוות מקצועיים המגיעים מעולם הקולינריה, הלוגיסטיקה ועולם הייעוץ העסקי. אם אתם מזמינים שירותי ייעוץ לבית העסק שלכם, חשוב שתבחנו שהחברה איתה אתם עובדים יודעת להציע לכם חבילת ערך שלמה ומושלמת המקיפה את כל ההיבטים של ניהול עסק מזון, ויודעת להציע לכם סל של פתרונות מעבר לנושא הישיר של האוכל.
סל מגוון של שירותים מקצה לקצה
במסגרת סל השירותים בהם תוכלו להיעזר, ושאותם אתם רוצים למצוא בחבילת ההיצע של החברה איתה אתם עובדים, אפשר למצוא שירותי ניהול סיכונים, אפיון, תכנון, בקרה וייעוץ למערכות מזון, תיכנון פרויקטים, ניהול מכרזים וכדומה. הייעוץ יכול להינתן על בסיס חד פעמי להתמודדות עם אתגר נקודתי, או שהוא יכול להיות מסופק על בסיס קבוע במסגרת הסכם שירות ארוך טווח.