חשיבותו של החיסכון- למה גם אני צריך שתהיה ברשותי תוכנית המיועדת לחיסכון?
כולם אומרים שצריך להתחיל לחסוך כבר מגיל צעיר, ברגע שיש אפשרות כזאת. למעשה, חיסכון עשוי להתאים גם למי שאין לו הכנסה גבוהה כרגע. גם אם מפקידים, למשל, רק 100 ₪ בכל חודש במסגרת של תוכנית חיסכון- הרי שתוך כמה עשרות שנים, הסכום עשוי להצטבר ולהיות משמעותי מאוד. בנוסף לכך, ייתכן שבעתיד משכורתכם תהיה גבוהה יותר או שיהיה שינוי כלשהו ברמת ההוצאות, ואז תוכלו להפקיד סכומים משמעותיים יותר שיתפחו אף יותר במסגרת תוכנית החיסכון.
נשאלת השאלה, לשם מה צריך בכלל לחסוך כסף? התשובה היא שאין לדעת מתי יהיה צורך בסכום כסף גדול באופן פתאומי- זה עשוי לקרות לרגל אירוע משמח כמו הולדת תינוק, או לחלופין- לא עלינו- בשל טרגדיה כגון פטירת קרוב משפחה. בכל מקרה שהוא, המציאות מחייבת להשאיר חלק מהכסף בצד במסגרת של תוכנית בה הוא מניב תשואה, כך שיהיה סכום כסף מוכן לשימוש לכל מטרה.
לבחור בתוכנית החיסכון המתאימה ביותר אל הצרכים שלכם
תחום תוכניות החיסכון מלא וגדוש. אחד מן הגופים המפעילים תוכניות חיסכון מסוגים שונים הינם הבנקים. הבנקים מאפשרים להפקיד את הכספים במסגרת של פיקדון או לחלופין פיקדון מובנה, ובכך לחסוך אותו ותוך כדי כך- ליהנות מאחוזים מסוימים של תשואה.
חשוב להבין כי הפיקדונות הבנקאיים השונים עשויים להיות שונים באופן מהותי אלה מאלה. כל בנק מציע ללקוחותיו מגוון רחב של תוכניות מסוגים שונים; בנוסף, קיימים לא מעט בנקים בישראל שמצויים בתחרות מתמדת זה עם זה, כך שבמקרים מסוימים יש מקום למשא ומתן על תנאי הפיקדון.
חשוב להבין כי אין פיקדון טוב או גרוע יותר- העניין מאוד אינדיוידואלי, והוא משתנה בהתאם לצרכים שלכם. כדאי לבחון איזה מהפקדונות עשוי להתאים בעזרת איש מקצוע שיוכל לחוות את דעתו על העניין- האם לבחור בפיקדון רגיל או פיקדון מובנה? מהי רמת הנזילות הרצויה? האם כדאי לפצל את הכסף בין מספר פיקדונות שונים? כמה כסף כדאי להשקיע? תשובות לכל השאלות הללו כדאי לגבש לפני שמתחילים לבחור את הפיקדון.
לאחר הבנת הצרכים, ניתן לערוך סקר שוק מקיף בין הבנקים השונים כדי לראות איזו תוכנית חיסכון מציע איזה בנק. רק לאחר כך התהליך, כדאי לשקול היטב את כל האופציות העומדות בפניכם ובסופו של דבר לבחור תוכנית חיסכון מתאימה.