זכיין- יתרונות וחסרונות
אנשים רבים, מחליטים בשלב מסוים בחייהם, לאחר שעבדו עשרות שנים באותו מקום העבודה, לפתוח עסק משלהם. לא כל אחד בנוי לזה ומי שמעוניין להתנסות בעסק משלו, מומלץ כי יהיה זכיין. מדובר על ליוו צמוד של ניהול סניף של הרשת המזכה, לעבוד על פי כללים מובנים של הרשת ולא לחרוג מהם. מדובר על השקעה לא מעטה, אך הסיכונים שלה הם מופחתים. אנשים אלה, יכולים להיות מרוצים מניהול רשת, כאשר יש בה ליווי מתמיד של הנציגים בה. ניתן למצוא מודלים שונים של זכיינות והם עשויים להשתנות, על פי האופי של העסק. יש מודל בו הזכיין למשל, בוא הבעל המלא של החנות. מודל אחר של זכיינות, הוא המודל הרחב והידוע יותר שבו הרשת, מכתיבה לזכיין את אופי הסניף, השירות שהוא יעניק וכן, את הספקים שמהם הוא חייב לרכוש את המוצרים או הסחורה.
זכיין- היתרון של עסק מוכן
אחד מהחששות הגדולים, של מי שאינו מעוניין להשקיע ולהפסיד בעסק מתחיל, על כמה וכמה שאין לו ניסיון בניהול, מונעת מרבים להגשים חלום של עצמאות וניהול. חלום זה, כן עשוי להתגשם, במידה ומדובר על עסק מסוג זכיינות. מדובר על שיטה שהצליחה כבר שנים רבות ועדיין מצליחה בכל העולם. מה שנקרא:" ללכת לאט אבל בטוח".. שיטה זו, אינה מתאימה לאנשים שכבר ניהלו עסק, יש להם כושר יצירתיות ומעוניינים למנף את העסק, כגון הוספה של פרסום מסוים, שיווק בשיטות מיוחדות ועוד. לאנשים אלה, להיות זכיינים זה לא יהיה משוא נפשם.
זכיין- להיות הבוס של עצמך
כשאר זכיין רוכש כיינות מרשת מסוימת, הוא יודע כי הוא הבוס, למרות שיש מנהלם מעליו, אך אין הם מורגשים. עצם העובדה שזכיין שילם ממיטב כספו על רכישת הזכיינות וכל מה שכלול בה, יש לו חוזה והוא פועל על פי הכללים, כבר מקלה עליו. גם עבור הזכיין, זו מעין התנסות לדרך מקצועית ועצמאית חדשה שרק תעניק לו ניסיון ניהולי ורווחים, במיוחד, כאשר מדובר על רשת גדולה ומוכרת. במידה והזכיין יצליח לנהל נכון וביד רמה את הסניף של הרשת, יחדשו עמו את החוזה.