לא כולם מבינים את החשיבות של השכלה גבוהה עבור הקריירה. אם בתחילת הדרך של לימודים גבוהים היה טמון הצורך לדעת יותר לשם הידיעה הרי שכיום הצורך לדעת יותר הולך ומתפוגג ומה שמחליף אותו הוא הצורך לעמוד תחרות הגבוהה אל עבר השגת קריירה מצליחה בכל תחום נבחר. כמעט כל תחום עבודה שקיים היום מכיל גם לימודים מקצועיים אם בתור לימודי תואר ואם בתור לימודים במכללה מקצועית שבה רוכשים את ההתמחות בתחום ספציפי אותו מעדיפים ללמוד יותר לעומק. בסופו של דבר מה שנוצר הוא מציאות שבה חייבים להשיג לכל הפחות תואר ראשון על מנת להתקדם הלאה ולהגדיל את פוטנציאל ההשתכרות לכמה שיותר גבוה.
מה לומדים היום?
ההוכחה הטובה ביותר לכך שמה שאנשים מחפשים הוא הדרך אל קריירה מבטיחה מבחינת רמת ההשתכרות ולא מקצוע של קידום הידע האישי או מקצוע שמספק את היוקרה והכבוד הוא הנהירה המשתנה עבור סוגים מסוימים של תואר ראשון בכל פעם מחדש. אם נבחן לעומק את הנהירה של הסטודנטים אל עבר תארים נראה כי מבחינת לימודי תואר באחד ממוסדות להשכלה גבוהה התארים שכבשו את "לב" הסטודנטים הם תואר בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה, לאחר מכן מקצוע הרפואה שעדיין לא מבייש את השם שנוצר לרופאים באשר הם, החוג למדעי המחשב והחוג למשפטים עדיין מככבים להם למרות ההיצע שגובר על הביקוש בתחום עריכת הדין ולבסוף נמצאים להם כל אלה שעדיין בוחרים תואר בכלכלה ותואר בפסיכולוגיה, לפחות לתחילת הדרך.
חשוב מאוד לזכור כי סטודנטים רבים בוחרים לאחר סיום התואר הראשון במקצוע שאינו בהכרח קשור בצורה ישירה אל התואר אותו הם למדו, בעוד אחרים מצאו לנכון להשלים תואר שני בתחום אחר לחלוטין שבו הם גם עוסקים לאחר שהבינו כי התואר הראשון בו בחרו בתחילת הדרך לא מייצג את מה שהם רוצים לעסוק בו אחרי הכל.