עבור אדם שאין לו בעיית ראייה זה לגמרי לא ברור מה הבעיה לרכוש אמצעי לתיקון הראייה או אפילו ללכת אל אחד מאותם ניתוחים להסרת משקפיים בלייזר, פשוט בוחרים מ שהכי טוב והולכים על זה. האמת היא, שעם כל האפשרויות אשר קיימות לרשות בעלי בעיות בראייה היום המבחר יכול להיות די מבלבל וגם אם רוצים לבצע ניתוח לייזר חשוב לוודא את סוגי הניתוחים האפשריים ומיהם המנתחים הכי טובים בתחום.
אפילו אם בוחרים בהרכבה של עדשות מגע יש אינסוף של סוגים להרכבה קבועה או להרכבה חד פעמית, סוגים שמתאימים לבעלי צילינדר , כאלה שמתאימים לאנשים שמרכיבים משקפי ראיה מסוג מולטיפוקל במשך שנים וכאלה שמתאימים לבעלי רוחק/קוצר ראייה. מלבד כל אלה ישנם אנשים שכלל לא יכולים להרכיב עדשות מגע על העיניים בשל הצורה של האישון שלהם. את זה בטוח לא ידעתם.
איך יודעים לקבל החלטה?
הדבר הראשון שצריכים לבצע הוא בדיקה אצל רופא העיניים על מנת שהוא יבדוק בצורה פרטנית מה המצב הרפואי וימליץ על דרכי טיפול הכי נכונות בצורה ספציפית אליכם. יכול היות שאתם תהיו בטוחים שאתם הולכים לקראת ניתוח אבל ההמלצה הברורה תהיה שאסור, לכן היו סבלניים והחליטו לאחר שיש לכם יותר מידע.
אם אתם ממש לא רוצים להסתובב עם משקפי ראיה ביומיום אפשר להרכיב עדשות מגע קבועות או חד פעמיות או אפילו להרכיב עדשות שמרכיבים אך ורק בלילה ומסירים בבוקר שלמחרת לראייה פשוט מושלמת. עולם האביזרים עבור אלה שזקוקים לתיקון ראייה מתחדש כל הזמן ותמיד שומעים על עוד סוג של אמצעי לתיקון הראייה שפשוט עושה את העבודה בצורה נוחה יותר מכל קודמיו. בכל מקרה כדאי להתרשם מכל אלה אצל אופטומטריסט רק לאחר בדיקה אצל רופא העיניים.