כתיבת עבודת סמינריון מהווה את נקודת השיא של לימודיכם לתואר ראשון. מדובר בעבודות חשובות ואחראיות ביותר המעניקות לכם נקודות חשובות מאוד בגיליון הכולל של התואר. כך שאם אתם מגיעים לשנה האחרונה בתחושת הקלה ש"כמעט סיימתם" – חשוב שלא תשתחררו יותר מדי, כי זה פשוט לא נכון. על מנת לסיים את התואר בהצלחה, אתם צריכים להשקיע כמה שיותר בעבודות סמינריון. והדבר הראשון שאתם צריכים לדעת על עבודות אלה זה את העובדה הפשוטה שמבנה ועמידה בכללים בסיסיים מהווים לפחות 40% הצלחה בקבלת ציון גבוה בסמינריון.
המבנה של הסמינריון
בכדי לקבל את הבסיס הראשוני של הנקודות, חשוב מאוד קודם כל לבנות את עבודת הסמינריון על פי הכללים המקובלים באקדמיה. בעוד שפרטים קטנים יכולים להשתנות ממוסד לימודי אחד למשנה, הכללים הבסיסיים נותרים זהים. מבנה העבודה הינו:
· מבוא - אמור לתאר בקצרה את התהליך שעשיתם – כלומר, אתם כותבים אותו בפועל בסוף העבודה)
· הקדמה – כאן אתם מתארים ומסבירים את הסיבות לבחירת נושא המחקר ופרטים כלליים על הנושא
· סקירת ספרות – אחד החלקים המעצבנים ביותר עבור רבים, כי על מנת לעשות חלק זה אתם צריכים לקרוא כמויות גדולות של חומרים אקדמיים. המטרה של החלק הינה להראות את ההנחות שקיימות בתחום כיום בהתבסס על מחקרים קודמים. המטרה הינה שסקירת הספרות תביא את הקור לשאלת המחקר שלכם
· שאלת מחקר – מזה מתחילה העבודה, לכן ניתן לומר שכל החלקים עד כה הובילו לגיבוש שאלת המחקר
· הסבר על הליך המחקר – צריך להסביר כיצד אתם הולכים למצוא תשובה לשאלת המחקר שלכם (איכותני או כמותי? מהי דרך השגת התשובה)
· תוצאות המחקר – לאחר שביצעתם את ההליכים מהסעיף הקודם – אתם צריכים להסביר מה קיבלתם. האם התוצאות ענו על שאלת המחקר כמצופה? אם לא, מה הן התובנות שהתקבלו? ולבסוף צריך לתאר רעיונות למחקר עתידיים הממשיכים עבודה זו.
· סיכום – כל המתואר לפני כן – רק מתומצת.
קשיים אופייניים לעבודות סמינריון
מלבד המאמצים הגדולים שדורשת סקירת הספרות, עבודת הסמינריון הינה עבודה מעמיקה ביותר שדורשת שעות ארוכות של עבודה. לכן, סטודנטים רבים פונים לעזרת גורמים שונים על מנת לוודא שהם מקבלים את הציון הכי גבוה שאפשר.