כל יום מייצרים דגמים חדשים של מצלות דיגיטליות, עם יותר שכלולים ובגדלים שונים יש למעשה כה הרבה משתנים במצלמות, אז איך תדעו לבחור את המצלמה שמתאימה לכם. האם אתם מצלמים הרבה או רק ארועים? כמה כסף תרצו להשקיע במצלמה? מה תרצו לצלם? כשתדעו תשובות אלו, תוכלו להחליט בין מצלמה פשוטה למקצועית?
אנשים רגילים מצלמים בעיקר בטיולים וארועים. מדובר בשימוש חובבני ולפיכך הנוחות היא העיקר. מדובר במצלמה לא מגושמת מידי שקל לתפעל ונוחה לנשיאה -מצלמה דקה וקומפקטית המצלמה המקובלת יותר. מדובר במצלמה דיגיטלית מסוג פוקט - מצלמה בגודל של כף יד. אותה ניתן להכניס בקלות לתיק. היתרון הגדול כאן, זה נוחויות ההפעלה. מצלמה כזאת היא גם לא יקרה במיוחד. המצלמה גם מפיקה תמונות די איכותיות.
חלק גדול מן האוכלוסיה גם משתמש ב מצלמה דיגיטלית חצי מקצועית, שהינה משהו באמצע בין מצלמה מקצועית, בה כרגיל משתמש צלם מקצועי, למצלמת הפוקט, עליה דובר קודם. מצלמה זאת דווקה נראית דומה למצלמה מקצועית לכל דבר, אבל היא קטנה יותר. העדשות באיכות גבוהה, אשר מאפשרות זום רציני, וכן הפקת תמונות באמת איכותית. מצלמה הזאת עדיין לא נחשבת מקצועית לגמרי, שכן היא לא מאפשרת החלפת עדשות, גמישות מלאה ואיכות תמונה מקסימלית.
אז מה באמת נחשבת למצלמה איכותית ומקצועית לכל דבר? מדובר במצלמת רפלקס היא מצלמה גדולה ובעלות עדשות מתפרקות ומתחלפות. בעזרת העדשות השונות, ניתן לצלם תמונות אמנותיות במיוחד. עם מצלמה כזאת, ניתן לשלוט במידה רבה במרכיבים השונים שלה ובתוצאה הסופית של התמונה.
אם תרצו להכנס לפרטים יותר טכניים, כדאי שתדעו:
דבר ראשון שדאי להתייחס אליו זה הרזולוציה. הדבר עיקרי במצלמה דיגיטלית הוא בעצם חיישן אלקטרוני שמקליט את התמונה. הסנסור עצמו מורכב ממיליוני נקודות מיקרוסקופיות - פיקסלים.
כל פיקסל יכול להקליט רק צבע אחד. לכן, ככל שיש יותר פיקסלים, כך תקבל התמונה חדה וטובה יותר.
דבר נוסף שחשוב להתייחס אליו, אלו העדשות. זום הוא דבר מאוד חשוב ושימושי. כמעט לכל מצלמה יש עדשה עם זום כזה או אחר. הדבר הבסיסי שצריך לוודא בקשר לזום הוא שמדובר בזום אופטי ולא בזום דיגיטלי. זום דיגיטלי מגדיל התמונה בצורה הטובה והאיכותית ביותר.
הדברים האחרוני אליהם כדאי להתייחס – הצג במצלמה ושטח האיחסון.
כמעט כל מצלמה כיום משווקת עם צג LCD המציג את התמונה, וכך ניתן להתייחס לפרמטרים שונים עוד בזמן פעולת הצילום. יש כבר צגים די גדולים במצלמות. דבר, המקל על הצילום. בכל מקרה, כדאי גם לדעת שצגים אלו מבזבזים הרבה בטריות, ולכן אולי תעדיף להשתמש פשוט בעיינית.
נפח איחסון, האמצעי לאכסן את התמונות. כרגיל מדובר בזיכרון פנימי, המכיל מקום של 1GB וגם כרטיס חיצוני, המספק עוד שטח איחסון. ככלנ ששטחי האיחסון גדולים יותר, כך יש מקום ליותר תמונות, אף ברזולוציה גבוהה.