כאשר אתם פונים לגוף פיננסי מסויים כדי לפתוח תוכנית חיסכון, עליכם להבין בדיוק מה הם הפרמטרים המגדירים את איכות ההצעה אותה אתם מקבלים מאותם גופים, ואיך תוכלו לבחון את ההצעות השונות ולהחליט מי מציע לכם את התנאים הטובים ביותר עבור פוליסת חיסכון. ככלל, לא ניתן לומר שבנקים מציעים לכם תנאים טובים יותר מאשר חברות הביטוח, או שחברות הביטוח מציעות לכם תנאים טובים יותר מאשר בתי ההשקעות, או להיפך. הכדאיות היא ברמת ההצעה הבודדת, ולא ברמת השוק, אם כי בהחלט ישנם סממנים המציגים רמת אטרקטיביות מעט יותר גבוהה של חברות הביטוח ובתי ההשקעות על פני הבנקים, וזאת לאור רצונם לחדור אל השוק ולמשוך אליהם את הציבור הרחב.
הגדירו תחילה את הצרכים שלכם
כדי לבדוק את האטרקטיביות של פוליסת חיסכון המוצעת לחכם בחברת ביטוח למשל, יהיה עליכם תחילה לבחון מה הם הצרכים שלכם. תצטרכו להגדיר מה הוא טווח תקופת החיסכון שבמהלכה תרצו לאחוז בחיסכון. תצטרכו להגדיר מה הוא הסכום החודשי שאותו אתם רוצים להפקיד, או את הסכום שאותו תרצו לצבור בתום התקופה. לאחר שהגדרתם את זה, חשוב שאת כל ההצעות שיינתנו לכם, תבחנו לאור זאת, שכן התנאים יכולים להשתנות בהתאם למאפיינים של החיסכון, וחיסכון ארוך טווח יכול ליהנות מתנאים טובים יותר לעומת חיסכון קצר טווח.
בחנו את ההצעות השונות עם הכלים המתאימים
לאחר מכן, תוכלו לעשות שימוש בכלי של מחשבון חיסכון, כלי המאפשר לכם לבחון כל תוכנית חיסכון שמוצעת לכם באמצעות הזנת חלק מן הנתונים שיש בידיכם כמו סכום ההפקדה החודשית, הריבית המוצעת לכם וכדומה, ולקבל תוצאות חישוב שיספרו לכם מה היא ההצעה העדיפה, בכמה היא עדיפה על פני אחרות, ומה ההשפעה של כל שינוי שאתם מכניסים בהצעה. מחשבון חיסכון הוא כלי חשוב מאוד והוא מסופק בחינם על ידי גופי החיסכון השונים, על כן חשוב מאוד שתלמדו להשתמש בו ולהפיק ממנו את המירב.
שמרו על ראש פתוח
לאורך כל תהליך הבחירה, אל תתפתו לבחור בגוף זה או אחר רק בגלל שהוא לא הבנק, או בגלל שהוא לא חברת הביטוח או בגלל שהוא לא בית ההשקעות. כל אחד מהגופים הללו יכול להציע לכם הצעה מאוד אטרקטיבית שלאורך שנים יכולה להיות מתורגמת לאלפים רבים של שקלים של יתרון על פני ההצעות האחרות, ומכאן חשיבות הבדיקה המעמיקה של כל הצעה בנפרד.