ובכן, התשובה היא בהחלט כן. אתם עשויים לזהות את המוצר הזה תחת השם של פוליסת חיסכון כאשר מדובר בחברת ביטוח, אך המשמעות היא זהה לכל תוכנית חיסכון המוצעת לכם בבנקים המסחריים. מוצר חיסכון הוא המיועד למלא את הצרכים הן של הלקוח לחסוך, והן של החברה המציעה את מוצר החיסכון לזמינות כסף למטרות השקעה ואשראי. חברות הביטוח, בדיוק כמו הבנקים המסחריים, מנהלות פעילות של ניהול הון לטובת פעולות השקעה ואשראי שונות. חברת הביטוח עשויה להציע שירותי הלוואות ללקוחותיה, ביצוע השקעות בערוצי השקעה שונים וכדומה, ובהתאם לכך, היא זקוקה להון שיאפשר לה להציע את שירותי האשראי תחת מגבלות הרגולציה.
גיוס הון באמצעות מוצרי חיסכון
את ההון הנדרש לה יכולה חברת האשראי להשיג על ידי הצעת מוצרי תוכנית חיסכון, שכאמור עשויים להיות מוצעים לקהל הרחב תחת הביטוי של פוליסת חיסכון, ומטרתם לגייס הון לטובת הפעילות העסקית של חברת הביטוח. תמורת האשראי שנותנת חברת הביטוח ללקוחות מסויימים, היא גובה ריבית גבוהה יותר מאשר הריבית אותה היא משלמת לחוסך תמורת הכסף שהוא חוסך אצלה. זה הוא כמובן מודל מוכר וידוע, המיושם באותה הצורה בדיוק גם בקרב הבנקים המסחריים.
בחירת חברת ביטוח יציבה ואיתנה פיננסית
יחד עם זאת, במידה ואתם אכן רוצים לפתוח תוכנית חיסכון בחברת ביטוח, אתם רוצים לוודא שאתם עושים את זה בחברת ביטוח חזקה ומוכרת, בעלת איתנות פיננסית ויציבות לאורך שנים, ושאין לגביה חשש מהותי לגבי עתידה. כספי החיסכון שלכם הם כספים שאתם מפקידים בידיה של חברת הביטוח, ואם חברת הביטוח תיקלע לקשיים מהותיים בפעילותה, זה בהחלט יכול להוביל למצב של אובדן כספי החיסכון שלכם, שוב, בדיוק כפי שיכול לקרות בבנק. בבחירת חברת ביטוח חזקה ויציבה, אתם מקטינים לעצמכם משמעותית את הסיכון למצב שכזה. בנוסף לכך, אתם רוצים לבדוק את תנאי החיסכון שמציעה חברת הביטוח, ואת זה תוכלו לעשות באמצעות מחשבון חיסכון.
בחינת מאפייני החיסכון המוצע לכם
מחשבון חיסכון הוא כלי המאפשר לכם לבחון היבטים שונים של החיסכון ממספר כיוונים שונים. כך למשל, תוכלו להגדיר את הסכום שאותו תרצו לחסוך במהלך תקופה מסויימת, ולקבל את הסכום החודשי שיהיה עליכם להפקיד כשהריבית נתונה. לחילופין, תוכלו להגדיר את הסכום החודשי שאתם יכולים להפקיד בכל חודש, ולהבין כמה כסף יצטבר בחיסכון בתום תקופה מסויימת ומוגדרת, בהינתן שיעור הריבית המוצע לכם בתוכנית.