איך סוסים מתמודדים עם הכשות נחש?
בארץ שלנו, בעקבות מזג האוויר הנחשב לחם ברוב ימות השנה בשילוב צמחייה הגודלת באזורים רבים וחקלאות ענפה, הכשות נחש נפוצות הן בבני אדם והן בבעלי חיים. בארץ פזורות חוות סוסים רבות, חוות אלו ממוקמות לרוב סמוך לאותה צמחייה המעודדת מחייה של נחשים. השאלה היא כיצד סוסים מתמודדים עם הכשות נחש ומה ניתן לעשות במקרה שסוס מוכש?
כיצד נוכל לדעת שהסוס שלנו עבר הכשה?
אמנם רוב הנחשים אינם ארסיים אך עדיין הצפע שגדל בארץ אחראי על לא מעט הכשות. איך תזהו אותו?. הוא בעל ראש משולש באורך ממוצע של בין 1-1.35 מטרים. על גבו מעוינים וכאשר הוא מכיש סוס הוא עושה זאת לרוב בראש או בגפיים. הכשה בראש עשויה להיות מאוד מסוכנת שכן הארס יכול לגרום ללחץ ולהפריע לאוויר לעבור אל מערכת הנשימה. הכשה ברגל מסוכנת גם כן, זאת משום שמהרגל יש מעבר ישירות אל מחזור הדם של הסוס. הבעיה עם הכשה של נחש בגופו של הסוס, היא שלא תמיד ניתן לדעת שהסוס עבר הכשה, מה שעלול להחמיר את המצב. תוכלו לזהות הכשה במצבים בהם הסוס מדמם, מרייר, מתקשה לנשום או צולע. במידע ולא תזהו את ההכשה בזמן, עלול להתפתח זיהום שיגרום לנמק מקומי וחוסר איזון במערכת הקרישה שעלולים כמובן לעלות לסוס בחייו. במקרים מסוימים של הכשות בארץ, התגלה כי הסוסים מתו לאחר כמה חודשים כתוצאה מפגיעה בשריר הלב.
מה ניתן לעשות?
בכדי למנוע החמרה של הסימנים אותם תיארנו קודם לכם ובכדי לעצור היווצרות של סיבוכים מאוחרים יותר, יש לקרוא מיד לווטרינר שייתן לסוס אנטיביוטיקה, אינפוזיה ונוגדי דלקת. מתן נסיוב התגלה כמציל חיים זאת משום שהוא מגן על המערכת החיסונית ופועל ישירות נגד החומר הערסי.
הדבר החשוב ביותר הוא להיות מודעים לתופעה, לעשות בחודשי הקיץ החמים סיבובים תכופים יותר בחווה הסוסים, להימנע מטיולי סוסים ומרכיבה על סוסים במקומות שאינם מסומנים כשבילים ולהיות עירניים. כדאי מאוד לבחור בוטרינר שגר סמוך למקום החווה כדי שבמקרה חירום תוכלו להציל את הסוס שלכם.