בפתיחת תוכנית חיסכון ישנה שורה של שיקולים שעליכם לשקול על מנת להבטיח שהחיסכון יפיק עבורכם את הערך הרב ביותר. שיקולים אלה יכולים לנוע סביב סכום המטרה שאותו אתם רוצים לחסוך, וזאת תהיה הגישה בדרך כלל כאשר מצבכם הכלכלי הוא בכי טוב, ואתם יכולים להרשות לעצמכם לחשוב על סכום המטרה, והם יכולים לנוע גם סביב סכום ההפקדה החודשי, גישה שתהיה אופיינית יותר לתקופות של מצב כלכלי רעוע, בו אתם רוצים מאוד לחסוך, אבל חייבים להגביל את סכום ההפקדה החודשית על מנת שלא לפגוע בצורה משמעותית באיכות החיים שלכם בהווה.
מתי אתם צפויים להזדקק לכסף?
אחד מהפרמטרים החשובים שיש לקחת בחשבון בכל מקרה, הוא פרק הזמן של תוכנית החיסכון. שנה אחת? 5 שנים? 10 שנים? 15 שנה? 20 שנה? האם יש בכלל פרק זמן אידיאלי לחיסכון? ובכן, בין שמדובר על תוכנית חיסכון לילדים ובין שמדובר על חיסכון אישי, ככל שפרק הזמן ארוך יותר כך תוכלו לצבור סכום גבוה יותר. יחד עם זאת, ישנם שיקולים נוספים שעליכם לקחת בחשבון. למשל, ייתכן שבעוד מספר שנים תרצו להחליף רכב, ואז תוכלו להשתמש בכספי החיסכון שצברתם, ולכן לא מומלץ לסגור את החיסכון לתקופה כל כך ארוכה.
תקופת החיסכון בהתאם לסוג החיסכון
כאשר מדובר על תוכנית חיסכון לילדים, אכן מומלץ לסגור אותו בצורה הרמטית עד הגיע הילד לגיל 18 או גיל 21, או אז יעמוד לרשותו כל הסכום שנחסך לאורך השנים, וסכום זה יכול להיות גבוה מאוד ולסייע לו מאוד בצעדיו הראשונים בחיים העצמאיים. כאשר מדובר על חיסכון אישי לכל מטרה, עליכם לקחת בחשבון את הצרכים הצפויים שלכם במהלך השנים הקרובות ובטווח הרחוק יותר, ובהתאם לכך להגדיר את טווח החיסכון המתאים לכם ביותר. את זה תוכלו לעשות באמצעות מחשבון חיסכון, רכיב תוכנה שניתן למצוא באתרים כלכליים שונים.
תכנון החיסכון בצורה שקולה ומחושבת
מחשבון חיסכון מאפשר לכם להזין מספר פרמטרים סביב החיסכון, ולקבל חישוב של פרמטרים אחרים שמשפיעים על האופן בו אתם בונים את אותו חיסכון. כך למשל, תוכלו להגדיר כמה כסף אתם מפקידים בכל חודש, ולקבל הערכה של הסכום שיצטבר בחיסכון כעבור X שנים. תוכלו לערוך את החישוב גם מהכיוון ההפוך, קרי מה הוא הסכום שאותו אתם רוצים לצבור אחרי X שנים, ובהתאם לכך ההפקדה החודשית שיהיה עליכם לבצע כדי להשיג את המטרה.