התשובה היא בהחלט כן. על אף שמדובר לכאורה בשני כלים פיננסיים המנוגדים האחד לשני, ישנו בהחלט מקום לקיום חיסכון והלוואה תחת קורת גג אחת, או בחשבונו של לקוח אחד לצורך העניין. חיסכון הוא למעשה כלי פיננסי המאפשר לנו לחסוך כספים פנויים העומדים לרשותנו לטובת העתיד, בעוד הלוואה הוא כלי פיננסי המאפשר לנו להשיג כספים שאין לנו אותם לטובת ההווה. אם יש לנו כספים פנויים, למה שניקח הלוואה? אפשר להשתמש בכספים אלה לצרכינו ולוותר על החיסכון. ובכן, מתמטית ולוגית זה יכול להתקבל אצל אנשים רבים, אבל לחיסכון ישנן מטרות רבות וחשובות הרבה יותר מאשר "אחסון" של כספים פנויים.
בטחון כלכלי – הדבר החשוב ביותר
כשחושבים על זה לעומק, מבינים שאנשים לא באמת רוצים כסף, הם רוצים בטחון כלכלי ומעבר, אבל לכסף עצמו אין שום משמעות קונקרטית. חיסכון הוא כלי פיננסי המאפשר לנו להשיג את אותו בטחון כלכלי, בטחון שנוכל להתמודד עם כל צרה שלא תבוא, בטחון שיהיה לנו את החופש לקבל החלטות כראות עינינו ועדיין להיות מסוגלים להמשיך ולהתקיים, לפחות למשך תקופה מסויימת, מכספי החיסכון שחסכנו. מן הצד השני, גם במהלך תקופת החיסכון שיכולה להימשך שנים ארוכות, אנחנו עדיין עשויים להזדקק לסכומי כסף גדולים למטרות שונות כמו טיול לחו"ל, לימודים לילדים, שיפוץ הבית וכדומה, ובמקרה כזה הלוואה לכל מטרה יכולה למלא את צרכינו.
להגן על הבטחון הכלכלי שלנו בכל מחיר
מצד אחד אנו מגנים על החיסכון שלנו, על הבטחון הכלכלי שלנו, ומצד שני אנחנו משתמשים בכלי פיננסי אחר כדי לממן מהלכים עתירי הון. ככלל, חיסכון הוא כלי פיננסי שכל אחד רוצה ליישם, בין שמפקידים לחיסכון עשרות שקלים בחודש ובין שמפקידים אלפי שקלים בחודש. בנוסף לכך, חשוב להקפיד על כך שלא תהיה לנו נגישות לכסף ושלא נוכל למשוך אותו בכל פעם שיהיה לנו נוח. במקום זאת, אפשר לקחת מגוון רחב של הלוואות, לרבות הלוואה לכל מטרה, לשלם אמנם ריבית, אבל להמשיך וליהנות מהבטחון הכלכלי שיצרנו לעצמנו.
לא כדאי כלכלית, אבל כדאי אנושית
בחישוב מתמטי פשוט, קל מאוד להיווכח שקיום חיסכון במקביל להלוואה הוא עסק לא כדאי כלכלית, שכן הריבית שמשלמים על הלוואות היא גבוהה משמעותית מהריבית שמקבלים על החיסכון, אבל החיים הם לא רק כלכלה, ומתמטיקה זה לא הדבר היחיד שעל פיו אנו מנהלים את החיים. בחיסכון לא נוגעים אם לא ממש ממש צריכים.