התשובה היא לא, אם כי זה בהחלט יכול לעזור. למעשה, תפקידם האמיתי של הבנקים, תפקידם המקורי כפי שהוגדר עם התפתחות המערכת הפיננסית לפני מאות שנים, הוא לספק אשראי לציבור, קרי לתת הלוואות ולייצר את הרווח העסקי על הריבית הנגבית על האשראי המסופק. ניהול חשבון עו"ש הוא לא התפקיד המרכזי של הבנקים על אף שהוא בהחלט תופס נתח חשוב ומרכזי בסך הפעילות שלהם. בסופו של דבר, כל בנק רוצה לספק כמה שיותר הלוואות לכמה שיותר אנשים, ולגבות כמה שיותר ריבית, ואין לו שום בעיה אם לא ינוהל אצלו אפילו חשבון עו"ש אחד ויחיד.
הסיכון כמרכיב מרכזי בהלוואה
אחרי שאמרנו את זה, מתן הלוואות לציבור הרחב היא פעילות הנושאת סיכון רב לבנק. בשעריו נכנסים אנשים זרים, שאין לו שום רקע לגביהם, והבנק אמור לספק לאותם אנשים סכומי כסף גדולים מתוך אמונה שאותם אנשים אכן יעמדו בהתחייבויות שלהם ויחזירו את ההלוואה כנדרש. ככל שהסיכון שהבנק לוקח על עצמו גבוה יותר, כך סביר להניח שהוא לא יאשר את ההלוואה, ואם יאשר, יגבה ריבית בשיעור גבוה במיוחד, שיעור שישקף את הסיכון הגבוה שהוא לוקח על עצמו. כאשר הבנק מנהל חשבונות עו"ש הוא מפחית את הסיכון העצמי שלו בצורה משמעותית, מכיוון שהוא מודע בכל רגע נתון למצבו הכלכלי של הלקוח, ויודע להעריך האם הלקוח יכול לעמוד בהתחייבויותיו.
אפשרי לקחת גם מבנק אחר
יחד עם זאת, אם אתם מעוניינים לקבל הלוואה לכל מטרה או כל סוג אחר של הלוואה, אתם בהחלט יכולים לפנות לבנקים אחרים שאינכם מנהלים בהם את חשבון העו"ש שלכם. מן הסתם, אותם בנקים מכירים אתכם פחות מאשר מכיר אתכם הבנק שלכם, ולכן רמת הסיכון עבור אותם הבנקים היא גבוהה יותר, וכך גם שיעור הריבית שתשלמו לאותו בנק זר יהיה גבוה יותר. אותו בנק זר יכול לקבל מידע אודות פעילות האשראי שלכם, מתוקף הסכמים של שיתוף מידע בין הבנקים, אבל עדיין אתם נחשבים עבורו כאנשים זרים, שמעולם לא היה לו ניסיון איתכם.
התנאים יהיו שונים במעט
פנייה לבנק אחר לצורך קבלת הלוואה לכל מטרה מתבצעת בדרך כלל כאשר הבנק שלכם לא מאשר לכם הלוואה, כי אולי הגעתם למקסימום מכסת האשראי שלכם בבנק, או מאחר והבנק נוקט במדיניות של הקשחת תנאי האשראי שלו. במצבים אלה אתם יכולים לפנות גם לבנקים אחרים, אך היו מוכנים לכך שהתנאים לא יהיו אותם תנאים.