עולם בגדי-הילדים, כולל בתוכו ביגוד לאותם דרדקים שבגרו וגדלו וכבר יצאו מתחום החיתולים ולמרות שאין תמימות דעים באשר לגיל הקובע את הגבול בין העולמות הללו, מקובל לחשוב על כך, שעד המועד בו נגמלים התינוקות והפעוטות מחיתולים, הם עדיין לא נכללים בעולם הילדים.
להבדל הזה משמעות רבה, בכל הקשור לבחירה, התאמה ורכישה של בגדי-ילדים ובעצם מדובר בעולמות שונים לגמרי: רכישת בגדים לתינוקות ופעוטות, לוקחת בחשבון לא רק את המין, המבנה והגודל של התינוקות, אלא בעיקר את העובדה שהחיתול משמש להם סוג של "בגד" קבוע. השיקול הזה לא קיים בעולמם של הילדים, שם השיקולים בבחירת הבגד, מבוססים על מרכיבים אחרים כגון, סוג הבד, איכות התפירה, סגנון הלבוש, עמידות הבגד בכביסה וחיי-המדף שלו.
בשני העולמות הללו, יש כמובן חשיבות לנוחות שאמורה להיות מנת חלקם של הילדים, קטנים וגדולים, למחיר הבגד ולאפשרות להעביר אותו בין ילדים שונים, שכבר גדלו "ואינם נכנסים" יותר לבגדיהם. מאחר שבישראל ימי החורף בדרך-כלל קצרים, מרבית בגדי-הילדים והפעוטות, מותאמים לקיץ ולאביב, מה שבהחלט מקל על ארון-הבגדים להכיל אותם וגם כאן, מצב הפעוטות שונה, משום שתקופת אחסון בגדיהם, קצרה מזאת של אחיהם הגדולים מהם.
לפעוטות ותינוקות וגם לבני 7 ומעלה, יש גם מגוון של בגדי "מותגים", שבאופן טבעי הופכים את ההלבשה ליקרה יותר, מה שמחזק את ההמלצה לבצע, כמו בכל תחום אחר, השוואת מחירים קפדנית, שהרי אפשר לחסוך כסף רב ברכישת 'אוברול' בלי 'מותג' מפורסם לפעוט, שממילא לא יעשה בו יותר שימוש, אחרי חודשים אחדים. בקרב ילדים גדולים, שכבר מעורים בחיי-החברה, יש לפעמים חשיבות גדולה יותר ל"מותג" מאשר לבגד עצמו, אבל כאן מתערב הגורם המחנך של ההורים, שלעיתים, מתגעגעים שוב, למי שהיה פעוט ולבש בגדי תינוקות...
בשני המקרים גם יחד, נראה כי קיימת הסכמה חוצת-גילים ומינים ולפיה הבגד עושה את האדם (גם אם הוא עדיין קטן).