אהבה וזוגיות מהווים חלק משמעותי בחיינו ויש להם חשיבות רבה בתפיסתנו את עצמינו ואת החיים שלנו. זוגות הנמצאים במערכת יחסים יציבה חווים סיפוק רב יותר מהחיים ונוטים להיות מאושרים יותר. שמירה על אהבה ועל מערכת היחסים, אפוא, מהווים חלק חשוב מהמאמץ הזוגי והאישי. דבר זה הופך למשמעותי אף יותר לאחר הקמת המשפחה והילדים. הסטרס היומי, הלחץ מהעבודה, הדאגה לילדים, יכולים לפגוע בקשר מבלי שבכלל שמנו לזה לב. שמירה על קשר מחייבת מעורבות ורצון של שני הצדדים- שיתוף פעולה הוא אחד הסממנים לקשר בריא. להלן מספר טיפים שיעזרו לכם לשמור על הגחלת במערכת היחסים.
מרחב – אפשרו זה לזו להתפתח בצורה עצמאית, במקביל להתפתחות הזוגית שלכם. שביעות רצון מעצמך מסייעת לשמירה על מערכת יחסים תקינה. עם זאת, אל תשכחו לאפשר לבן הזוג שלכם את אותו מרחב ההתפתחות שאתם מייחלים לעצמכם. זוגיות שבה רק צד אחד עושה מה שטוב בשבילו, והשני מרגיש מקופח, תביא בסופו של דבר למירמור, טינה ולסדקים בקשר. לאומת זאת התפתחות אישית ומקצועית הדדית, תאפשר לכם להעשיר זה את עולמו של זו ולמצוא עניין אחד בשני גם בעוד שנים רבות.
זמן – זמן הוא אמנם משאב יקר, שרק הולך ופוחת עם הקמת המשפחה, אך חשוב להקדיש זמן לזוגיות שלכם ולביחד. בחרו יום בשבוע שאתם הכי פחות עמוסים ויכולים להשיג בייבי סיטר והפכו אותו ליום הדייט הקבוע שלכם. תתגנדרו, תתכננו ותתרגשו – בדיוק כמו שעשיתם בהתחלה. זוגות רבים נופלים לתוך השיגרה ושוכחים להיות זוג, מה שעשוי בטווח הארוך לפגום בקשר ולהוביל לזוגיות במשבר. הזמן שאתם מבלים אחד עם השניה חשוב לא פחות מהזמן שאתם מקדישים לילדים, בני משפחה, עבודה וחברים.
שיגרה – השיגרה מאפיינת את החיים של רובינו והיא לא פוסחת גם על מערכת היחסים שלנו. לעתים השיגרה יוצרת שיעמום, שמוביל לתסכול ולנסיונות לשבור שיגרה בצורה שלא תמיד טובה לקשר שלכם. שיברו שיגרה ביחד. תעשו סיעור מוחות ותחליטו לעשות משהו שונה הפעם – ללכת למסעדה שאתם לא מכירים, טיול שמעולם לא העזתם ועוד. תנו לדימיון ולתחומי העניין הייחודיים שלכם להוביל אתכם בזה. תהיו יצירתיים, אך גם אל תשכחו שחשוב להרגיש בנוח עם מה שאתם בוחרים לשבור איתו שיגרה. זה כלל חשוב לשמירה על מערכת יחסים תקינה.
עזרה – לפעמים המאמצים שלכם לא מספיקים, או שהפער גדול מכדי שיהיה אפשר לגשר עליו בקלות. במקרה זה אפשר לפנות לקבלת יעוץ זוגי, שיאפשר לכם לחדש את התקשורת וההבנה בקשר. פנייה לייעוץ אינה בהכרח מחייבת מצב חמור או ניסיון אחרון להציל את הקשר לפני פרידה. ניתן לפנות למטפל זוגי או מטפלת זוגית, בהתאם למה שאתם מרגישים אתו בנוח, ולשקם את הקשר שלכם גם בשלבים פחות חמורים.