תוחלת החיים מסביב לעולם הולכת ועולה, ואם לפני שלושה ארבעה עשורים עמדה תוחלת החיים על סביבות גיל 70, היום היא כבר חוצה את קו ה 80. הסיבה המרכזית לכך היא יכולות הרפואה שהולכות ומתקדמות ומאפשרות לנו להתמודד עם יותר ויותר מצבים בריאותיים קשים שעד לפני מספר עשורים היו גורמים למוות. לכך אפשר להוסיף את המודעות ההולכת וגוברת לחשיבות הכושר הגופני והתזונה הנכונה, שני גורמים שבהחלט מובילים להארכת תוחלת החיים. השאלה היא מה הקשר בין זה ובין פנסיה.
דילמת החסכון עודה קיימת
ובכן, ככל שתוחלת החיים עולה כך חשיבות החסכון הפנסיוני עולה, מאחר ולאחר גיל הפרישה נזדקק לסכום כסף גדול יותר שיוכל לפרנס אותנו במשך תקופה ארוכה יותר. מן הצד השני, גם החיים הופכים להיות קשים יותר, ואנשים רבים יותר מוצאים את עצמם נאבקים כדי להתפרנס בגיל העבודה, כך שדילמת החסכון הפנסיוני נותרת בעינה כפי שהייתה מאז ומעולם: האם נכון להפריש היום כסף באופן שיפגע במידה מסויימת ברמת החיים הנוכחית שלנו, לטובת יכולת הקיום שלנו בעוד 40 או 50 שנה?
לחסוך עכשיו לגיל הזהב
התשובה היא כמובן בהחלט כן. לאחר גיל הפרישה מקור המימון היחיד שלנו הוא מה שחסכנו לאורך חיינו פלוס קצבה קטנה ומצומצמת המגיעה לנו מן הביטוח הלאומי. אם לא נשכיל לחסוך היום, נגלה שאנחנו חסרי כל בעוד כמה עשרות שנים, ונצטרך להעביר את גיל הזהב שלנו בתוך כלוב שיכול להיות עשוי מכל חומר אחר רק לא זהב. כל עוד אתם בגיל העבודה, אתם רוצים לתת תשומת לב לנושא החסכון הפנסיוני ולעשות את כל הנדרש על מנת לשמור לעצמכם מאגר כספי שישרת אתכם בגיל הפרישה.
מגוון ערוצי חסכון אפשריים
חסכון פנסיה הוא חסכון שניתן לבצע במספר ערוצים החל מקרן פנסיה, דרך ביטוח מנהלים וכלה בערוצי השקעה מגוונים כמו נדל"ן, בורסה, מט"ח, קרנות השתלמות, קרנות נאמנות, קופות גמל וכדומה. הכלל הפשוט הוא שערוץ ההשקעה צריך לייצר לנו גם תשואה מסויימת כך שנוכל לייצר רווח לאורך זמן על כספי הקרן שאנו מפרישים.