חפש מאמרים:
שלום אורח
22.12.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

הסרטים שלנו - NLP ודמיון מודרך

הסרטים שלנו - NLP ודמיון מודרך

השבוע עמדתי בתור. לפני עמדה אישה וניהלה שיחה בקולי קולות בטלפון הנייד, כך שנאלצתי לשמוע. במהלך השיחה היא חזרה שוב ושוב על המשפטים: אבל הוא חי בסרט, הוא ממש חי בסרט, באיזה סרט הוא חי? מה הסיפור שלו? וכך המשיכה עוד ועוד.

ובעודי שומעת, הרהרתי בסרטים שאנו מייצרים. האם אנחנו מודעים להם? מה הסיפור שלנו? איזה תפקיד אנחנו ממלאים בסרטים שלנו? האם אנחנו שולטים בסרטים של חיינו? האם אנחנו לוקחים אחריות בתהליך יצירת הסרט? ובכלל, באיזה סרט אנחנו חיים?

בעבודה על סרט יש תפקידים רבים: התסריטאי, האחראי לסיפור העלילה, לדיאלוגים; הבמאי, האחראי להפוך את העלילה לתמונה מצולמת, לעבודה עם שחקנים; צלם, מלחין, אנשי עיצוב, הפקה, תלבושות, עורך, אנשי צוות ועוד.

בחיים אנחנו אוחזים בכל התפקידים, ממש כמו בסרט. אנחנו לרוב ממלאים את התפקיד המרכזי, מביימים את הסיטואציה, עורכים ומפיקים את חיינו. אך האם כשאנו עושים זאת אנחנו במודעות, האם אנחנו עוצרים לפעמים כדי לשאול את השאלות הנכונות, מבינים בכל רגע נתון מה תפקידנו וכיצד אנחנו מנהלים אותו?

האם כשאנו צופים, מקשיבים או שותפים לסרטים של אחרים, אנחנו מבינים שסרט של מישהו אחר הוא הסרט שלו, ואילו לנו יש סרט משלנו, ולכן אנחנו בעצם צופים או משתתפים בסרטים שונים?

האם בסרט שלנו אנחנו גיבורים, שחקני משנה, או שאחרים בסרט זה הם הגיבורים?

של מי הסיפור, שלנו או של אחרים? איך אנחנו לוקחים אחריות על הסרטים שלנו?

מכאן, האם אנחנו מבינים שכשאנחנו התסריטאים, הבמאים, הגיבורים והעורכים של כל הסרטים בחיינו - נוכל תמיד לבדוק אם אלה הסרטים שאנו רוצים ליצור? האם בהם אנחנו רוצים להשתתף, לצפות?

ובעיקר, האם אנו מודעים לעובדה שאנחנו, בכל רגע נתון, יכולים לשנות אותם? מכיוון שהסרטים בחיינו אינם חד-פעמיים, ואנחנו יוצרים אותם כל הזמן - בידינו היכולת לעשות בהם את השינויים המתאימים.

מי אחראי

כאשר אנחנו עובדים עם כלי ה-NLP והדמיון המודרך, אחד הדברים הראשונים שנלמד הוא שבסרט שלנו אנו השולטים והאחראים הבלעדיים לו.

מכאן נחליט שבכל רגע נתון בסרט הזה נמלא את כל התפקידים - תסריטאי, במאי, גיבור, מפיק, צלם, מלחין ועורך - מתוך מודעות לתפקיד המתבקש בכל מצב.

מתוך כך נבחר את הז'אנר. האם חיינו הם דרמה מתמשכת, קומדיה קלילה, או אקשן ומתח אינסופיים, והאם כך אנחנו בוחרים שחיינו יהיו. האם הסרט סרט איכותי, או סרט רע. האם הסרט יזכה בפרסים, או ייעלם באיזו ספריית די.וי.די. האם נלמד את השיעורים החשובים מתוך סרטים קודמים שביימנו, כדי להפוך את הסרט הנוכחי שלנו לטוב יותר, מתאים לנו יותר - כזה שאיתו נהיה שלמים, ובזכותו יתאפשר לנו לביים גם את הסרט הבא שלנו בשילוב כל הכלים, היכולות, האמונות והמשאבים שבנו לכדי יצירת מופת.

התסריט: חשיבה יוצרת מציאות

חשיבה יוצרת מציאות, ומתוך כך כל דבר שנרצה להשיג הוא פרי יצירה מנטלית שתתורגם לאחר מכן לעשייה. יצירת הסיפור שאותו אנו רוצים להגשים תאפשר לנו להתחיל בתהליך, מתוך הבנה שאנו אלה הבוחרים את התסריט - הסיפור, העלילה - בכל רגע נתון בחיינו.

לכן כשנחליט ליצור תסריט חדש בחיינו נבדוק אם יש לנו תסריט מנצח. האם אנו חושבים על כל פרט, רואים בעיני רוחנו את העלילה, מבינים את השלבים, בודקים כשלים, אתגרים. באילו כלים ויכולות נשתמש כדי לצלוח אותם. האם סימַנו את פריצת הדרך, הרגע הזה שממנו אין דרך חזרה, כי אנחנו כל-כך קרובים. האם יצרנו מתווה - התחלה, אמצע וסוף. ומכאן, היכן אנחנו רוצים למצוא את עצמנו כשנסיים.

הגיבור: בדרך אל המטרה

אנחנו הגיבורים של התסריטים שלנו, לכן נוודא שאנחנו הדמות המרכזית. זו שבוחרת לעזוב מצב קיים כדי למצוא מקור חיים שיביא אותה למצב אחר, מתאים ובוגר יותר. זו שיש לה קריאה לפעולה, כזו שמתעוררת באופן כה עמוק, שקשה לסרב לה גם אם היא מציבה אתגרים.

כדי שהגיבור - אנחנו - יצליח להגשים את המטרה, החזון, החלום, חשוב מאוד להגדיר את מטרת הגיבור. לוודא שהמטרה אכן מתאימה, אקולוגית לחיים. להבין שהמטרה והדרך אליה יאפשרו את תהליך השינוי המתבקש, תוך אמונה וביטחון ביכולות, בהשקעה, בתהליך.

לשם כך חשוב להבין את הגיבור שלנו - אנחנו. האם אנחנו גיבור פעיל או סביל. האם אנחנו עושים כל מה שנדרש כדי להשיג את מטרותינו, או שאנו נותנים לעלילה, לנסיבות או לאחרים להוביל אותנו. האם הגיבור נותן מקום לכל הדמויות הנוספות המשתתפות, או מתעלם מהן עד שהן הופכות לחסרות חשיבות. האם הגיבור פועל בדרך המתאימה לערכים ולאמונות שלו, או שהוא בוגד בהם והופך את דמותו למבלבלת, או לא אמינה.

מתוך כך נבחר אם הגיבור - אנחנו - באמת רוצה להיות ולעבור את המסע בסיפור שיצרנו. נבדוק עם עצמנו איזה מין גיבור אנחנו רוצים להיות, אילו תכונות חשוב שיהיו לגיבור שבנו. אילו כלים הוא צריך למסע. לאילו בני ברית הוא זקוק. אילו שדים הוא עלול לפגוש בדרך, והאם יש לו כל ההגנות, הכוחות והיכולות כדי לגבור עליהם. האם המטרה שאליה הוא רוצה להגיע ראויה ושווה את המאמצים המושקעים. והאם הוא יכול לראות בעיני רוחו את תמונת הניצחון שלו, את הרגע שבו הוא השיג את המטרה.

הבמאי: מול המבקרים והקהל

ברגע שאנו בטוחים שבחרנו את התסריט המתאים לנו בשלב זה של חיינו, שאנחנו אוהבים את הגיבור שלנו ורוצים שהוא יצליח במשימתו - נשלב את הבמאי, שתפקידו לעבד את כל הנתונים ולהופכם ליצירה.

חשוב שהבמאי ישלוט בכל המצבים, יכיר את התסריט על בוריו ויידע מראש מה הוא רוצה להשיג, לקבל. יידע להפעיל את הגיבור ואת שאר השחקנים. יידע מתי סצנה מתחילה ומתי היא מסתיימת. מה חשוב לו שיהיה בחזית התמונה ומה יהיה ברקע שלה. יבין את הרציונל של הגיבור ושל שאר הדמויות. יידע מה הוא רוצה להעביר. מה הטון שהוא רוצה לתת, האם הפסקול הוא נעים ומרגיע, או רועש, צעקני ומטריד. האם הוא יודע מתי נכון או מתאים להפסיק את הסצנה הנוכחית ולעבור לסצנה אחרת. ואיך הוא הולך לנהל את כל ההפקה.

הבמאי הוא אלוהי התהליך, הוא היוצר, והוא זה שיעמוד מול המבקרים והקהל כשמשימתו תסתיים. לכן חשוב שהוא יהיה נאמן לדרך שבה הוא הולך, יהיה מחובר ליצירתיות שבו, ליכולות, לנקודות המבט השונות, לאמינות ולתמונה הכוללת.

כאשר נבין שאנו חיים את היצירה שאנו יוצרים, שאנחנו אחראים לה ושאנחנו אלה המנווטים אותה בדיוק למקום המתאים לנו בכל רגע נתון - נלמד להפעיל את כל היכולות והמשאבים שלנו כדי לאפשר לעצמנו ליצור את היצירה שלנו ולצאת לאור עם סרט זוכה פרסים. כזה שאנחנו עומדים מאחוריו וגאים בו. כזה שאנו רוצים להציג לעולם כדי שגם אחרים ייהנו ממנו וילמדו משהו חדש או אחר על חייהם.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

אסנת בוקופצר, מסטר פרקטישינר בדמיון מודרך, אנ.אל.פי, טיפול בטראומה ותרפיית קו הזמן. טיפול אישי וזוגי. 054-4-515075 www.nlptherapy.co.il מייל: bukofzer@015.net.il 

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת אסנת בוקופצר

מאת: אסנת בוקופצררוחניות - כללי15/05/151206 צפיות
בעבודה עם כלי ה-NLP והדמיון המודרך אנחנו לוקחים אחריות ומעניקים לעצמנו את האפשרות ליצור שינוי מהותי בעולמנו: חיים נטולי דרמה, שיאפשרו לנו ליהנות מעצמנו, מהסובבים אותנו ומחיינו.

מאת: אסנת בוקופצרבריאות הנפש15/09/131408 צפיות
הפסיכולוגיה החיובית מציינת שהמילה תודה אינה רק נימוסים טובים, אלא גם מועילה לתחושת העצמי. מחקרים בנושא מראים שהכרת תודה משפרת את איכות החיים, הבריאות הנפשית ומערכות היחסים, מייצרת רגשות חיוביים ועוזרת לנו להתמודד בתקופות לחץ.

מאת: אסנת בוקופצרבריאות הנפש27/08/131474 צפיות
הערכה עצמית, כשמה, תגיע קודם-כל מעצמנו - מכיוון שהמציאות הפנימית שלנו קודמת למציאות החיצונית, ואנחנו אלה הקובעים מה נכון לנו ומה לא, מה מתאים לנו ומה פחות, במה אנחנו מאמינים ובמה לא, ואילו ערכים קיימים בתוכנו. מתוך כך נותר לנו להבין שרק אנחנו יכולים להעניק אותה לעצמנו.

מאת: אסנת בוקופצרקורסים וסדנאות08/08/131217 צפיות
הדרך פנימה - סדנת דמיון מודרך ו-NLP לשנה החדשה עם אסנת בוקופצר וירון קולטון מפגש חווייתי חד-פעמי בתל-אביב - יום חמישי 29.8.13 ב-20:30 מוזמנים למפגש חווייתי, שבו נעשה שימוש בכלים העוצמתיים של הדמיון המודרך וה-NLP כדי להיכנס פנימה, לחקור את עולמנו הפנימי ואת תת-המודע - ולצאת רגועים, מחויכים ומחוזקים, מוכנים לשנה החדשה שבפתח.

מאת: אסנת בוקופצרבריאות הנפש28/07/131209 צפיות
עבודת ה-NLP עם קו הזמן הינה תהליך המתקשר עם תת-המודע שלנו ומתייחס לאופן שבו אנחנו מייצרים ומאחסנים זיכרונות, מחשבות ורגשות, כמו גם לדרך שבה המוח שלנו מקודד את מושגי הזמן השונים.

מאת: אסנת בוקופצרבריאות הנפש13/07/131177 צפיות
אמנות שאילת השאלות מזמינה מודעות ותרגול, ומאפשרת לפחות שלוש תשובות חדשות לכל סיטואציה. כמו כן, כאשר נחליף בשאלה את המילה 'למה' במילה 'איך', נגלה נקודת מבט חדשה - כזו שתאפשר לנו למצוא פתרון מהיר ומדויק למצבים שנראו לנו רגע קודם בלתי פתירים.

מאת: אסנת בוקופצרבריאות הנפש12/06/131132 צפיות
האם נתתם את דעתכם איך מילה יכולה לטפל? כאשר בודקים וחוקרים מילה מסוימת, נגלה שכאשר אנחנו מאפשרים לעצמנו לנשום לתוך המילה, לנכס אותה לעצמנו באופן אחר, להבין אותה בצורות חדשות - נרגיש רגועים יותר, עולם ומלואו יתגלה בפנינו, ואנחנו מתוכה נוכל לבחור את המתאים לנו עכשיו ברגע זה. לפתע יעלו רעיונות חדשים למצב שעד רגע קודם נראה אולי בלתי אפשרי, ועם ההבנה היצירה קורית, והמילה ממקומה החדש מאפשרת שקט ממקום אחר.

מאמרים נוספים בנושא רוחניות - כללי

מאת: בתיה כץרוחניות - כללי12/11/191452 צפיות
בעת שהספינה היקרה בעולם טבעה בים, לא היה בכוחו של שום כסף שבעולם להציל חיי אדם. עשירים לא קבלו יחס מועדף. עשירים ועניים פלסו דרכם יחד, ונדחפו יחד לסירות ההצלה ללא הבחנה.

מאת: בתיה כץרוחניות - כללי29/04/19106588 צפיות
כתיבת ספר תורה הינה מצווה נעלה וחשובה עד מאד, מצווה זו הינה מצוות עשה מהתורה, האחרונה במניין תרי''ג המצוות. מי שזוכה לקיים את המצווה הזו, מעלה עליו הכתוב כאילו קיבל את התורה בהר סיני.

מאת: עופר שלורוחניות - כללי02/10/182347 צפיות
ספרי חומש

מאת: רוני הכהןרוחניות - כללי01/07/182022 צפיות
כולם מחפשים אחר הכוונה, והדת היא כבר לא הכלי היחיד אשר זמין על מנת להגיע אל איזון הנפש מלבד רפואה.

מאת: SEOMANרוחניות - כללי22/01/181598 צפיות
אם תמיד רציתם לדעת איך לאזן את הגוף בקלות ולהתחיל להכניס יותר שפע אל חייכם, הרי כי עכשיו גם אתם תוכלו לעשות זאת בעצמכם. כל שעליכם לעשות זה לאמץ לכם את אחת מהשיטות עתיקות היומין אשר הגיעו אלינו היישר מן המזרח. על מנת שאנרגיית הצ'י תוכלו לזרום בחייכם, תוכלו להתחיל ולהתאמן בטאי צ'י, צ'י קונג, סו ג'וק ,מדיטציות, רייקי, הילינג, יוגה ושיטות נוספות. היום נדבר על הדרכים האפקטיביות ביותר לריפוי הגוף והנפש אשר יתחילו לגרום לכם להרגיש שינוי משמעותי בחייכם ולאורך זמן.

מאת: דוד דרומררוחניות - כללי14/08/162579 צפיות
הכותל המערבי (בקיצור: הכותל) הוא אחד מארבעת קירות התמך המקיפים את הר הבית זה כאלפיים שנה, משלהי תקופת בית שני ועד ימינו. במסורת היהודית מיוחסת לכותל המערבי קדושה יתרה,

איך לקבל אנרגיה למכור, איך למכור עם חשק, איך להרגיש טוב למכור, למה עבודה במכירות שוחקת, איך לאהוב למכור, איך ליהנות לעבוד במכירות, תמיכה נפשית, מאמן אישי מומלץ: וכאן תתבאר עוד נקודת מבט, לאיך וכיצד איש המכירות אמור לקבל אנרגיה למכור את המוצר שלו ללקוחות. והדרך לכך היא, על ידי זה שאיש המכירות ישאל את עצמו, האם הייתי מוכר את המוצר הזה לאנשים, גם אם לא היית מרוויח מכך כסף?! ז"א שעל איש המכירות לדמיין לעצמו מצב, שבו הוא כאיש מכירות לא צריך כסף, משום שיש לו מספיק כסף, אבל מצד שני ...

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica