לרבים מהאנשים כיום בארץ מקשט בסלון רהיט מיוחד, רהיט חי ונושם, הלוא הוא אקווריום. רבים מן האנשים חושבים כי תחזוקה של מוצר שכזה הינו אין סופי ודורש השקעה מרובה, אך זהו בלוף גדול. במצב אידאלי לא תצטרכו לבצע שום טיפול תחזוקתי לאקווריום אלא רק לשמור על יציבות המערכת. אקווריום עם מים מתוקים, הינו קל לתחזוקה ומהווה פריט עיצובי ממעלה ראשונה. אז כיצד מתחילים?
הצעדים הראשונים
שלושת הדברים הראשונים שיש לתת לגביהם את הדעת הינם: מיקום, גודל וחומר ממנו מיוצר האקווריום. חשוב מאוד כי אקווריומים יהיו ממוקמים בחדר עם תאורה טבעית אך ללא מקור אור ישיר, אשר יכול לחמם את המים המתוקים. בנוגע לגודל, ישנה דעה מוטעית רווחת אשר גורסת כי ככל שגודל האקווריום הינו גדול יותר, כך תחזוקתו קשה יותר. זהו דבר אשר אינו נכון. אקווריום מים מתוקים גדול יותר תורם למערכת אקולוגית יציבה יותר והתחזוקה שלו קטנה יותר. כיום ניתן למצוא אקווריומים מסוג מים מתוקים בעלי צורות רבות וחומרים שונים – המובילים הינם אקרילן וזכוכית.
פיתוח מערכת אקולוגית מתפקדת בתוך אקווריום מים מתוקים
סביבה של מים מתוקים הינה לא פחות מאתגרת מסביבת מים מלוחים וחשוב מאוד להקפיד על יציבות המערכת האקולוגית בה. אך הדבר אינו מורכב, במיוחד עם הציוד והליווי אשר מקבלים היום בעת קניית אקווריום. כיום קיימים סוגים שונים ומגוונים של פילטרים אשר תלויים בעיקר בגודל האקווריום ובכמות וסוג הדגים אשר תרצו להכניס. כמו כן חשוב לקנות גם נורת UVB אשר תנקה עבורכם את המים המתוקים מאצות אשר עלולות לגדול בהם.
הדובדבן שבקצפת, הדגים
לאחר הקמת כלל המערכת והגעה לערכים אופטימאליים יש להוסיף את היצורים החיים לתוך האקווריום. בתוך אקווריום מים מתוקים חשוב להגיע לאיזון הנדרש אשר יוכתב לכם על ידי סוג הדגים והמערכת האקולוגית בכללותה. ישנו חוק אצבע כי על כל ליטר מים יש להכניס סנטימטר אחד של דג, אך כמובן רצוי לא לדבוק בחוק זה ולהכניס כמות קטנה במקצת. לאחר כלל השלבים תזכו לראות את מלוא הדרו של הטבע אצלכם בסלון.