אנשים אשר נהנים מאכילת בשר אוהבים לאכול אותו במגוון שיטות הכנה. יש את השיטה המסורתית של בישול ויש צלייה על גחלים, בין אם הם נצלים על גריל גז, חשמל או פחמים. יש טרנד חדש יחסית שמתחיל לקבל תאוצה והוא עישון בשר באמצעות מעשנות בשר מודרניות שבנויות בצורה מיוחדת. בעבר היו צולים את הבשר על ווים ומעשנים אותם, ואילו היום, מעשנת בשר מודרנית היא כלי סגור אשר הבשר מוכנס לתוכו ומעושן בצורה מיוחדת ושיטתית.
חלקי מעשנת בשר
מעשנת בשר מחולקת לשני תאים נפרדים זה מזה. תא אחד מיועד לבעירה והשני, העליון, מיועד לעישון הבשר. האנרגיה לבעירה יכולה להיות מגז, חשמל או פחמים והיא מתבצעת בתא התחתון. העשן והחום עולים למעלה וצולים את הבשר. חשוב שיהיה מגוף בין שני התאים כדי לשלוט בחום ובעשן. מעבר לכך, צריך שיהיה חלון הצצה, ורצוי אנכית ומזכוכית, כדי שיהיה אפשר לראות פנימה. חלון עילי יכול לגרום לאיבוד חום ועשן. אנשים אוהבים לעשן בשר לסוגיו, שומן, נקניקיות, דגים ועוד. ניתן לעשן עוף, אבל רצוי לעטוף אותו בשומן כדי למנוע ייבושו.
עישון בשר בשיטה חמה וקרה
יש שני סוגי עישון. עישון קר ועישון חם. בעישון חם המזון מתבשל באמצעות חום לא ישיר בטמפרטורה נמוכה יחסית ועשן עדין. עישון קר, לעומת זאת נעשה עם עשן רב ובטמפרטורות שבין 40 ל 80 מעלות. עישון באמצעות פחמים הוא העישון המוצלח ביותר, והטעם של המזון המעושן הוא הרבה יותר עשיר וטוב. היתרון של מעשנות מבוססות חשמל וגז הוא האנרגיה הנקייה שלהם, ובעל המעשנת בשר אינו צריך להתעסק עם ניקויה באופן תכוף.
רכישה בחנות איכותית
מעשנת בשר טובה מגיעה עם מספר אלמנטים חיוניים. היא יכולה להגיע עם משטח צלייה אחד או שניים. יהיו בה מגש לאוורור פחמים למען בעירה מיטבית. ניקוז לשומן שניגר כדי שלא ירטיב את הפחמים. עשן שומני משאיר טעם לוואי לא נעים. יש צורך ברשתות נשלפות כדי שיהיה נוח לסדר את הבשר, וכן, במד טמפרטורה. כדאי לרכוש מעשנת בשר בחנות בעלת מוניטין שמשווקת מעשנות בשר איכותיות.