פלטת גבינות - כל השאלות, כל התשובות
החלטתם לערוך אירוע וללכת על אירוח בסגנון של פלטת גבינות, זה רעיון מצוין אבל זה לא פשוט כנו שזה נשמע. כדי להכין פלטה מעוצבת, טעימה ויפה יש צורך בידע ובניסיון. פנינו אל המומחים והצגנו בפניהם את השאלות הנפוצות, שמחנו לשמוע את התשובות
איך מעצבים פלטת גבינות באופן מקצועי?
דבר ראשון, בוחרים מגש מעץ מסוגנן וגדול מספיק כדי שיכיל עליו ברווח סוגים שונים של גבינות. על מגש אחד רצוי לשים חמישה סוגים של גבינות ולערב בין הטעמים. כדאי לבחור גבינות מסוגי חלב שונים, מחלב פרה, מחלב עזים, מחלב כבשים ועוד. את הגבינות לא חותכים, אלא מניחים כגוש, לכל סוג של גבינה מניחים סכין חיתוך מתאימה וקיסמים או מזלגות קטנים מעץ, אחרת כל הגבינות יקבלו את אותו הטעם.
אני רוצה לשדרג את האירוח. מה מומלץ להגיש על יד הגבינות?
סלטים צבעוניים עם מבחר רטבים טעימים ישדרגו כל מגש גבינות. אפשר גם להוסיף פירות כמותפוחים, אגסים, פירות הדר, פסיפלורה, אגסים, תאנים וגם פירות יבשים. אתם יכולים גם להכין סלסלה עם לחם פרוס ולצדה ריבות כמו ריבת תאנים, ריבת חבושים או ריבת משמיש. אל תבחרו לחמים בעלי טעמים מיוחדים ודומיננטיים, בחרו לחמים עדינים שלא יסיתו את הדגש מהגבינות.
כמה זמן לפני שהאורחים באים כדאי להכין את המגשים?
את הגבינות הקשות מומלץ להוציא מהקירור כשעה לפני שהאורחים באים, את הגבינות הרכות מספיק להוציא חצי שעה לפני התחלת האירוע. טמפרטורת החדר מטיבה עם הגבינות. הניחוחות יתפשטו בחדר וטעם הגבינות ישתפר.
אילו משקאות תתאים להגיש?
אין כמו יין, אך רצוי לא להגיש יינות כבדים מדי שלא יאפילו על הגבינות. אפשר גם להגיש מים, בירהסודה, תה צמחים ועוד.
אני מתעצלת להכין פלטות של גבינות בעצמי איך אדע לבחור אנשי מקצוע בתחום?
כמו כל דבר גם לאירוח עם פלטות של גבינות כדאי לקבל המלצות. אם לא קיבלתם המלצות מחברים או מידידים, אתם יכולים להיעזר ברשת האינטרנט. הקישו במנועי החיפוש: "פלטת גבינות" ותקבלו מידע עדכני ורחב על החברות העוסקות בתחום באזור שלכם.