רהיטים עתיקים בסגנון צרפתי
בתחילת המאה הקודמת הגיעו לירושלים מורים מצרפת ללימוד מלאכת יד ונגרות, המורים לימדו בבית הספר אליאנס. רבים מבני המשפחות העשירות בירושלים הזמינו רהיטים עם פיתוחים מסוגננים בסגנון הצרפתי. המורים, יחד עם תלמידיהם, היו מבצעים עבורם את ההזמנות ועד היום הרהיטים הללו שומרים על אופים ואיכותם. מרבית ההזמנות היו עבור רהיטים קטנים או בינוניים שתאמו את כושר היצור של התלמידים. כיום, רהיטים אלו מוגדרים כרהיטים עתיקים לכל דבר. רבים מבין הרהיטים העתיקים הללו נמצאים עד היום בביתם של בניהם ונכדיהם של מזמיני הרהיטים המקוריים. כל בעל מקצוע שפוגש רהיטים עתיקים אלו יכול לזהות בנקל את מקור העבודה ואת איכות העבודה שהתבצעה בזמנו.
ירושלים העתיקה
בבתים הישנים של ירושלים אפשר להבחין עד היום בגומחות (נישות) הקיימות בקירות העבים. נישות אלו שימשו להצבת משקוף ועליו ארבע דלתות. את הדלתות נהגו לעצב בעזרת פיתוחים מסוגננים של פרחים או עצים ונוף. הנישות אשר נאטמו בדלתות מסוגננות שימשו את דיירי הבית כחדרי אחסון כאשר דלתותיהן הוסיפו למראה הבית כתמונה מסוגננת שונה ויפה. הנישות הללו קיימות עד היום וכל מי שמסתובב בסימאטות וחצרות השכונות הוותיקות בעיר ירושלים יכול לזהותן ולהתרשם. מדריכי טיולים נוהגים להתעכב ליד חלק מנישות אלו ולספר את סיפוריהן.
רהיטים וחתונות בירושלים העתיקה
במאות ה-18 וה-19 היה נהוג להזמין עבור זוג צעיר שהתחתן ארון שתי דלתות עם מראה גדולה מבחוץ או שידת מגירות גדולה שמעליה מונחת פלטת שיש קררה. לזוגות המבוססים יותר היו מזמנים מיטה זוגית ושתי ארוניות לילה תואמות. להזמנה כזאת נדרשו כשלושה חודשי עבודה של שני בעלי מקצוע טובים (נגרים). עד היום יש ביקוש רב לרהיטים הללו. הרהיטים יוצרו בדרך כלל מעץ אגוז או עץ אלון איכותיים ביותר, או מעץ בוק אשר אינו נופל באיכותו מהשניים האחרים אולם זול יותר. עם השנים הוסיפו לעצמם הזוגות רהיטים נוספים, שולחן וכסאות, מזנון שתי קומות לפינת האוכל וכן הלאה. משפחות רבות בירושלים עדיין שומרות את הרהיטים האלו שכיום מוגדרים כרהיטים עתיקים מבוקשים מאוד. לרוב רהיטים אלו עוברים בירושה לנכדים ואף לנינים. לבעלי המקצוע נשאר לדאוג ולסייע בעדם לשמר ולטפל בעתיקות אלו...