קשה להתעלם מנוכחותו של ריהוט עתיק. רהיט עתיק שיוצר בעבודת יד מוקפדת ימשוך את תשומת לב כל הנוכחים בסביבה. האמנים מאחורי היצירות העתיקות הושפעו רבות מהתקופה בה חיו ובהתאם לכך ובהשראת רוח הזמן והתקופה נבחר הסגנון בו בחר האמן לייצר את הרהיט. ניתן לשים לב לכך בעבודת הפורניר המדויקת המודבקת ממש כמו פסיפס מדוייק על גבי הרהיט, בפיתוחים המושקעים שנעשו בעבודת יד ובדיוק רב, או למשל בעבודת הפיתוחים ופיסול העץ בין רהיט אחד למשנהו.
תקופת הרנסנס
רהיטים עתיקים מתקופת הרנסס בולטים במורכבות הפיתוחים והמראה הכבד של הרהיט. הרהיטים לרוב גדולים וכבדים למראה. ניתן למצוא רהיטים עתיקים כאלה בעיקר בעיקר במרכז אירופה במדינות כמו גרמניה, אוסטריה וצרפת.
רהיטים ויקטוריאנים
רהיטים ויקטוריאנים יוצרו בעיקר באנגליה. רהיטים אלו מאופינים בפיתוחים קלים יותר, רהיטים מעוגלים יותר אשר בדרך כלל יוצרו מעץ מהגוני. את המזנונים מהתקופה הזו קל לזהות לפי רגלי העץ שלהם. את המזנון הציבו על רגלי עץ מעוצבות קלות ולא על סוקול (סוקול הוא פס עץ עבה המונח בתחתית המזנון ומשמש כבסיסו).
סגנון הבידרמאיר (Biedermeier Furniture)
את סגנון הבידרמאיר נמצא בעיקר ברהיטים שעוצבו ונבנו במרכז אירופה בכלל וגרמניה בפרט. שילוב של פורניר עם פיתוחי עץ ופרזול מעוטר הן בידיות והן בית המפתח (בוקסה) יאפינו את הסגנון הזה. ייחוד נוסף לסגנון הבידרמאיר הוא הקנטים הצבועים בבייץ שחור הנותן פרספקטיבה לרהיט.
סגנונות הלואי ה- 14 וה- 15
אין זה המקום להרחיב ולספר על המלכים הצרפתיים לואי ה-14 ולואי ה-15 אולם על הרהיטים שיוצרו ברוח התקופה ובהשראת שני מלכים אלו ניתן ורצוי להרחיב. רהיטים עתיקים אלו יוצרו בצרפת בהשראת שני המלכים. אלו רהיטים עם פיתוחי פורניר מרהיבים הנקראים בצרפתית "מרקטרי". פיתוחי פורניר מוקפדים אלו אלו בדרך כלל הודבקו כעלים או ענפים או אפילו כזרי פרחים על הרהיט כאשר כל קבוצת עלים או פרחים יוצרה מסוגי פורניר שונים. אפשר לזהות את עבודת היד המיומנת והמוקפדת להפליא של האומן. מושג נוסף שכדאי להכיר הוא "פרקרטרי" אלו הם פסים דקים של פורניר הצמודים אחד למשנהו. את פסי הפורניר (פרקרטקי) מדביקים מסביב למגרה או מסביב לפלטה העליונה של הרהיט ומתקבל מראה שמזכיר מסגרת תמונה. ייחוד נוסף לרהיטים עתיקים מתקופת המלכים הצרפתיים הוא פיתוחי ברונזה המעטרים את פינות ורגלי הרהיט. גם את הידיות והמפתחות של הארונות והמגירות ייצרו מברונזה. אומן שרצה להתהדר בפיתוחי הברונזה המהודרים שלו היה מצפה אותם בזהב 14 קראט.
סגנונות נוספים מתקופות מאוחרות יותר הם רהיטי הארט נובו והארט דקו, לואי פיליפ, והנרי השני. סוג זה של ריהוט עתיק עוצב במראה קליל יותר ובהשראה מודרנית עם פיתוחים קלילים ולא מסובכים. המוטו ברהיטים אלו הוא קלות השימוש והמראה (פונקציונאליות) אולם חשוב להדגיש כי רהיטים אלו חזקים דיים שלא יתפרקו לאחר שימוש קצר. על סגנונות אלו נרחיב בפוסט עתידי.
הרהיטים העתיקים השאירו לדורות הבאים יצירה שאפשר ללמוד ממנה ועל סגנונה. להבין את הקשר של הרהיט אל התקופה בה הוא נוצר.