פגיעות שיניים נפוצות מאוד בקרב נפגעי תאונות דרכים, ישנם מקרים רבים בהם מדובר בצעירים אשר נדרשים בטיפולים לשיקום הפה בעקבות שיניים קדמיות שבורות לאחר תאונה. בעבורם, טיפולי השתלת שיניים הם הפתרון הטוב ביותר.
מהו שתל?
השלב הראשון בדרך אל השתלת שיניים מוצלחת מתחיל בהיכרות בסיסית עם התהליך, ככל שתכירו טוב יותר את האפשרויות העומדות בפניכם כך תוכלו לקבל את ההחלטות הנכונות, לשאול את השאלות הנכונות ולבחור ברופא הטוב ביותר. השתל הוא בורג טיטניום אותו יש להחדיר אל החניכיים, השתל בא להחליף את שורש השן, הוא זה אשר מעניק לשתל את עמידותו. החדרת השתל מתבצעת בהליך כירורגי הדורש מומחיות וניסיון, ישנה חשיבות רבה למיקום החדרת השתל, דיוק ואיכות החומרים. בכדי להבטיח את הצלחת הטיפול מומלץ יהיה לפנות רק למרפאות מנוסות בהן פועלים רופאים מנוסים ומוסמכים.
הרדמה לקראת הטיפול
טיפולי השתלת שיניים מתבצעים תחת הרדמה מקומית, חומרי ההרדמה המודרניים טובים מאוד, המטופל אינו מרגיש כל כאב משמעותי במהלך הטיפול. הליך השתלת שיניים דורש כחצי שעה עד שעה של טיפול כירורגי במהלכו מבצע הרופא חיתוך וגם תפרים. עם סיום הטיפול צפויים כאבים במשך מספר ימים, כאבים בהם מטפלים בעזרת משככי כאבים רגילים.
כמה זמן מחזיקים שתלים?
טיפול מוצלח בו השתל מתקבע היטב בחניכיים יגלה עמידות למשך כ-10 שנים. חשוב להסביר כי מדובר בטיפול חדשני, לא קיימים בשלב זה מחקרים אודות עמידות השתלים לאחר תקופת ה-10 שנים הראשונות. אך נציין כי הרופאים סבורים כי השתלים יישארו עמידים. נציין כי קיימים מקרים בהם השתל נדחה על ידי החניכיים ויש לחזור לבצע את הטיפול או להחליפו בטיפול שיקומי אחר. התייעצות עם רופא מומחה מומלצת טרם החלפה של שתל או חידוש טיפול השתלת שיניים ישן.