מעוניינים לרכוש דומיין חדש לאתר שלכם והסכומים של חברת בניית האתרים או איש מקצוע שפניתם אליו נישמעים לכם גבוהים מדי? עשו זאת בעצמכם ובמחיר עלות ישירות מול רשם הדומיינים. איך וכיצד במאמר הבא.
אתרי אינטרנט חדשים עולים לאוויר העולם מדי יום בימו. כל כניס הלאינטרנט וחיפוש אחר מוצר או שירות כלשהו מציג שפע של אתרים שטרם ידעתם על קיומם. כדי שהאתר החדש שלכם יופיע גם כן ברשת האינטרנט עליכם לחבר בין האתר היושב על שרת אחסון ובין שם דומיין שתירכשו בורו.
רבים מחליטים שלא לעסוק בנושא ומאפשרים למי שבונה עבורם את האתר לרכוש את הדומיין, לכוון אותו ולמעשה לנהל אותו עבורם כעת וסביר שגם בעתיד.
הבעיה טמונה בכך שמדובר בהליך שאינו קשור ישירות לחברה שבנתה את האתר ולא רק זאת, אלא שניתן לבצע את רכישת הדומיין ולבצע כיוון שלו אל השרת במהירות ובקלות גם ללא רקע מקצועי בנושא. ובעיקר חשוב שיירשם כראוי על שימכם כבעלים.
כיצד רוכשים דומיין לבד?
ראשית יש לערוך חיפוש בסיסי שקשור למילים של קניית דומיין. מקבלים מספר תוצאות רלוונטיות ובוחרים למי להיכנס. ניכנסתם לאתר ותמצאו מולכם מנוע חיפוש של דומיינים. אתם תקלידו את שם הדומיין שחשבתם לרכוש ולבדוק אם הוא פנוי. במידה ואינו פנוי מבצעים חיפוש חוזר. אם הדומיין פנוי תועברו לעמוד שיאפשר לכם לרכוש אותו. הרכישה היא און ליין בתוך דקות ותקבלו אישור על כך לאי מייל שלכם. מרבית הדומיינים נימכרים בעלות של 50 עד 80 ש"ח בלבד.
רכשתם את הדומיין? כעת תועברו למערכת ניהול דומיין באתר רשם הדומיינים.
כיצד מנהלים דומיין לבד?
כאשר אתם באתר של רשם הדומיינים אתם מקבלים הרשאה לביצוע ניהול דומיין שלכם. אתם יכולים לבצע שתי פעולות עיקריות בפאנל הניהול:
חידוש דומיין – כאשר יגיע הזמן לחדש את הדומיין אתם תיכנסו לעמוד של הדומיין ובלחיצה אחת ואישור פרטי כרטיס האשראי הדומיין יחודש על שימכם לשנה נוספת.
כיוון דומיין – על מנת שהדומיין יתחבר לאתר שלכם המאוחסן על שרת אחסון ששכרתם או קיבלתם מחברת בניית האתרים, אתם אמורים לכוון את הדומיין לשרת. הכיוון הוא של רשומות DNS שזה ראשי תיבות של הליך המתרגם את הכתובת של הדומיין עבור המיקום על השרת.
עבורכם מדובר בהקלדה של כתובות השרת שקיבלתם במייל מחברת האחסון. מדובר בשתי שורות של כתובת באנגלית, לעתים עם מספרים ולעתים רק טקסטואלי.
זהו, הדומיין שלכם מכוון לשרת שלכם. בתוך מספר שעות כל ההגדרות יקבלו אישור של איגודי האינטרנט השונים והאתר שלכם יתחיל לעבוד ולהיות זמין ברשת האינטרנט.
במידה ובעתיד תירצו לאחסן את האתר שלכם על שרת אחר ותעבירו אותו למקום אחר – תוכלו להיכנס לעמוד הניהול ולשנות את הגדרות ה DNS מחדש בתוך שניות והאתר יכוון כראוי.