בעבר, הייתה התשובה לשאלה זו "שיש" מבלי יוצא מן הכלל, אולם זמנים השתנו, ופתרונות עץ עמידים, חזקים ובטוחים נמצאו למטבחי דור ההווה והעתיד. הסיבה לתמורה זו נובע מכמה תהליכים:
-
שינוי סדר העדיפויות האנושי – אם בעבר היה חשוב לעצב מהר ככל הניתן את הבית, ובפרט את המטבח, מה שיצר סביבת עיצוב זהה כמעט בכל בית, כיום כל בעל בית מבקש להראות שהוא אינדיבידואל, ובוטת במיוחד הכמיהה לעיצוב כפרי מעובה-עץ.
-
שימוש בעצים עמידים כמשטחי ריצוף/חיפוי – אם בעבר היה נהוג להשתמש בעצים חזקים דוגמת מלמין, פורמייקה וכד' לדלתות וארונות, כיום השימוש בהם התרחב גם לדיפון בשל עצמתם ועמידותם: הם לא נשרטים מהר, ואינם מאבדים מהצבע שלהם בקלות.
ובכל זאת – השיש היה, ועודנו האמצעי הפופולרי ביותר להרכיב ממנו מטבחים. יתרה מכך, גם במטבחי עץ – משטח עיבוד המזון אשר נקרא לרוב "שיש המטבח" אכן עשוי משיש גם במטבחי עץ. לכן, חומרים אלו הם שני מתחרים שווי כוח, וחשוב לבחון כל אחד מהם בטרם תבצעו החלטה מושכלת.
מטבחים משיש – מפרט כללי
מטבחים משיש עשויים מקרמיקה כמו טראסו עבור הריצוף, ובתחום הגרניט נהוג להשתמש בגרניט פורצלן לחיקוי עץ, או בגרניט גולמית לעיצוב מודרני יותר. טראסו מבטיח 100% עמידות מכל מפגע, גרניט, כולל פורצלן, רגישה למכות יבשות, אך עמידה בפני שאר התופעות. ישנם סוגי שיש נוספים כמו טרה קוטה שיתרונו מתבטא בספיחת נוזלים אך זהו גם חסרון כי מדובר ב 100% ספיחה ולכן לא ניתן לצבוע אותו מבלי לאבד במיידי את הצבע. גוונו הטבעי הוא שחור בהיר. סוג נוסף הוא רזינה – שיש מחוספס ויפה אשר רגיש לשינויי טמפרטורה ולכן לא מומלץ לעצב איתו התקנים הקרובים לגז או למערכת המים שלכם במטבח.
מטבחים מעץ – מפרט כללי
מטבחים מעץ עשויים על פי רוב מלמין, ולעתים ניתן למצוא גם רכיבי פורמייקה. עם שני סוגי העצים הללו, שלעתים משולבים יחד כסנדוויץ', ניתן להבחין בארונות אחסון, פרקטים לרצפה, וחיפויי קיר נמוכים מאונכים לרצפה. השיש עבור מטבחים כאלו יהיה כמעט תמיד פורצלן – שיש גרניט אשר נראה ממש כמו עץ ומשתלב עיצובית וגם פונקציונלית כמשטח עבודה עמיד. העצים הללו חסינים יותר נגד ריקבון מאשר עצים סטנדרטיים, ואחריות רב שנתית נגד התופעה מסופקת מטעם היבואן בגיבוי היצרן.