ראשית חשוב לדעת שחברת Tepro מייצרת ומשווקת גם גרילי גז אשר יכנסו בקרוב לשוק הישראלי. לכן תהיו סמוכים ובטוחים שמאמר זה אובייקטיבי ויגע בכל הנקודות החשובות.
בעולם קיימים 3 סוגי גרילים העובדים על אנרגיה שונה: פחמים, גז וחשמל.
מעבר להבדלים אלו ישנם מס' הבדלים נוספים כמו: מראה, צורת הגריל, סוג הצתה, מספר מבערים(גז בלבד), סוג חומר הגריל, עוצמת החום ופיזור החום.
פיזור החום - כנראה לא שמעתם מכיוון שזהו משהו שיצרני גרילי הגז ומנגלים חשמליים לא מדברים המון, פיזור החום קובע אם ניתן באמת לאפות בגריל או לא. אצלנו בארץ לא הכי נהוג להין פיצות ושאר מאפים על הגריל, אך תתפלאו כמו דבר זה נפוץ בעולם ולכן חשוב לשים לב אליו אם אתם מעוניינים לרכוש גריל שגם יכול לאפות. לצורך כן צריך חימום לא ישיר. משמע, פיזור חום לא באופן ישיר או חום עקיף אל רשת הגריל אלא לחלל הגריל. בגרילי פחם ניתן לעשות זאת ביותר פשטות אך לגרילי גז צריך לקנות אביזרים (במידה ויש) על מנת להנות מכך.
גריל חשמלי הוא גריל העובד על צלעות חימום ממש כמו המנגלים הביתיים(שקונים בסופרמרקט) לכן נוציא אותו מהמשוואה, דבר זה אינו באמת גריל. עדיף שתכינו את האוכל בתנור, מומלץ יותר.
נשארנו עם השאלה איזה גריל לקנות? גריל גז או פחמים?
על מנת להינות מהמאמר המלא: אנא כנסו לאתר הבא: www.tepro.co.il